Eerste deel van een serie over cyaan organisaties

Eerste deel van een serie over cyaan organisaties

‘Zelfsturing’, ‘zelforganisatie’ en ‘regie bij de teams’ zijn enkele van de termen die gebruikt worden voor de ingezette organisatieontwikkeling naar een cyane organisatie. Hierbij worden verantwoordelijkheden laag in de organisatie belegd, is er geen sprake van hiërarchische verhoudingen, mag de medewerker in heel zijn wezen aanwezig zijn en is er ruimte om organisch te groeien als medewerker én als organisatie.

Vivera breekt productierecord

Vivera breekt productierecord

Vivera (Holten), de grootste producent van vleesvervangende producten in Nederland, scoorde afgelopen december een productiemijlpaal. Voor het eerst in de 26-jarige historie liepen er in het Overijsselse bedrijf in één week tijd, meer dan één miljoen vleesvervangende producten van de lopende band.

 

Hoe maakt u de omslag naar uitzonderlijke klantbeleving?

Hoe maakt u de omslag naar uitzonderlijke klantbeleving?

‘Verkopen van stroom of gas wordt bijzaak. Luisteren naar onze klanten wordt hoofdzaak.’ Aldus Eneco over hun transitie naar een dienstverlenende klantorganisatie. Steeds meer organisaties focussen zich op de stem van de klant, waarbij klantbeleving het brandpunt van hun inspanningen wordt.

Zelfbesturing: het nieuwe goud!

Als we eens minder gaan managen! Wat als we, door de organisatie los te laten, meer vernieuwing, gelukkige medewerkers en klanten en meer duurzaamheid kunnen bereiken? Heel veel mensen hebben het gevoel dat we met de huidige manier van werken in organisaties aan een grens zijn gekomen. 

Wie altijd maar druk is, komt niet vooruit!

Wie altijd maar druk is, komt niet vooruit!

Mieren zijn drukke baasjes. Hoewel je dat ook kunt zeggen van managers, lijkt het vergelijken van managers met mieren verder onzinnig. Managers kunnen denken, mieren niet. Maar dan moeten managers wel hun denkkracht gebruiken. En dit is niet zo vanzelfsprekend als dat het lijkt. Als de waan van de dag regeert, dan zie je de meesten in een soort instinctief gedrag schieten. Dan steekt de mier in de manager de kop op.

Verder in deze Kwaliteit in Bedrijf...

  • Maasstad gastheer van de jaarlijkse internationale ISO-vergadering
  • Brainnovation in Bedrijf
  • Hoe richt je een zwerm?
  • Nut van bedrijfscontinuïteitsplan wordt vaak onderschat
  • Basak Manders wint Onderzoeksprijs Kwaliteitsmanagement
  • Column