Hoe voorbereid bent ú op het onverwachte?

Hoe voorbereid bent ú op het onverwachte?

Business Continuity Management (BCM) gaat over het beschermen van uw organisatie tegen de gevolgen van omvangrijke verstoringen en (on)bekende risico's. Dit is anno 2017 geen overbodige luxe.

De arbowet wijzigt: hoe gaat u voldoen?

De arbowet wijzigt: hoe gaat u voldoen?

Om het verzuim en uitval door beroepsziekte te verlagen, wijzigt de Arbeidsomstandighedenwet per 1 juli a.s. Moet u uw preventie- en arbozorgbeleid aanpassen?

Accolade kiest voor persoonlijk leiderschap

Accolade kiest voor persoonlijk leiderschap

De directie van Woningcorporatie Accolade (Heerenveen) besloot in 2015 vol in te zetten op duurzaamheid, met als ambitie een volledig duurzaam opererende organisatie in 2040. Het bestuur wilde dit veranderproces niet top-down aan de medewerkers opleggen. Liever zagen ze dat de medewerkers zélf de route naar een duurzaam Accolade zouden uitstippelen.

De 5 geheimen van succesvolle communicatie voor een sterk kms

De cijfers liegen er niet om. Uit onderzoek van Kwaliteit in Bedrijf blijkt dat 95% van de kwaliteitsprofessionals in Nederland vindt dat kwaliteit niet de verantwoordelijkheid van één persoon of afdeling is, maar van de gehele organisatie. Toch worstelen veel kwaliteitsprofessionals om dit in uitvoering te brengen.

Draait niet alles om gezond verstand?

Risicomanagement, contextanalyse, stakeholders, procesmanagement, gedocumenteerde informatie. Maar wat betekent dit nu eigenlijk allemaal? Begrijpt iedereen dit wel? Kunnen we allerlei ingewikkelde vraagstukken niet vereenvoudigen?

De klant voorop

Deel twee van de vijfdelige serie over de lean-methodiek.

Verder in deze Kwaliteit in Bedrijf...

  • Hoe gaan we duurzamer inkopen?
  • Stagnatie van professionals: een sluipend proces
  • Medicatieveiligheid verbeteren met innovatieve technologie
  • Hoe kom je op een plezierige manier tot topprestaties?
  • Column
  • Literatuur