De brown paper audit

De brown paper audit

De praktijk laat zien dat organisaties behoefte hebben aan een nieuwe vorm van interne audits. Organisaties die meerdere jaren gecertificeerd zijn, bereiken een volwassenheidsfase waardoor de sleur erin kan sluipen. Medewerkers worden niet meer enthousiast bij de ‘zoveelste’ interne audit. En dat terwijl de interne audit een belangrijk instrument is bij het borgen van de kwaliteit. 

Unipro: de groenste fabriek van Nederland

Unipro: de groenste fabriek van Nederland

‘Meer dan het verleden interesseert mij de toekomst, want daarin ben ik van plan te leven…’ Het levensmotto van Maurice Beijk, MVO-ambassadeur en specialist Duurzaam Bouwen bij vloerenspecialist Unipro in Haaksbergen.

Robin Roest Business Improvement Manager 2017

Tijdens de achtste editie van het Business Improvement Event van het Nederlands Netwerk voor Kwaliteitsmanagement (NNK) op 15 juni in Leerhotel Het Klooster in Amersfoort is Robin Roest, Directeur Repair bij CED ‘De Waardespecialist’ uit Capelle aan den IJssel, uitgeroepen tot Business Improvement Manager van 2017. Hij ontving de award voor zijn rol als initiator en drijvende kracht achter CED Repair, een schoolvoorbeeld van succesvolle en innovatieve procesoptimalisatie.

Ook de maakindustrie wordt ‘smart’

Ook de maakindustrie wordt ‘smart’

Na een lange aanloop lijkt het erop dat het tijdperk van de kunstmatige intelligentie in de industrie eindelijk echt is aangebroken.

Het fundament: de waardestroom

Het fundament: de waardestroom

We willen beter presteren, op alle vlakken. De lean-methodiek wordt dan vaak gezien als manier om verspillingen uit te bannen en ervoor te zorgen dat ‘alles wat we doen waarde toevoegt.’ Maar met een dergelijke beschrijving wordt voorbijgegaan aan waar het echt om gaat. Om daar duidelijkheid in te scheppen publiceren we een vijfdelige serie. In dit derde deel gaat het over het fundament: de waardestroom.

Verder in deze Kwaliteit in Bedrijf...

  • Kan het vliegen?
  • Nieuwe NEN 7510 maakt beveiliging patiëntendossiers hanteerbaar
  • Herziening ISO 22301 op komst
  • Maak een kickstart met ISO 9001:2015!
  • Columns