Samensturing als organisatieprincipe

Zelfsturing is de afgelopen tijd (wederom) een hype. Het leek de manier om van onderop te organiseren en het commitment en eigenaarschap van medewerkers te versterken. Inmiddels weten we echter dat zelfsturing bepaald niet zaligmakend is. Sterker nog, vaak worden belangrijke elementen in het ‘samen één organisatie zijn’ overgeslagen of verwaarloosd vanuit het grote ideaal van autonomie.

Herstelnetwerk van ced ontzorgt van a tot z

Robin Roest, directeur CED Repair, is door het Nederlands Netwerk voor Kwaliteitsmanagement (NNK) uitgeroepen tot Business Improvement Manager van 2017. De jury nomineerde Roest omdat hij de initiator en drijvende kracht is achter het herstelnetwerk van CED. 

Hoe kan technologie bijdragen aan excellente klantbeleving?

De digitale transformatie gaat snel. Nieuwe technologieën volgen elkaar steeds sneller op: robotisering, big data, drones en Internet of Things. De hoeveelheid data neemt toe, toepassingen worden slimmer en computers sneller. Dit biedt nieuwe mogelijkheden voor organisaties om de klantbeleving naar een hoger niveau te tillen.

Een wendbaar integraal managementsysteem

De Nederlandse Transplantatie Stichting (NTS) heeft in 2016 een nieuw integraal managementsysteem geïmplementeerd, geïnspireerd door de nieuwe ISO-normen voor managementsystemen. Wij nemen u graag mee in onze aanpak en laten u de voordelen zien van dit wendbare toekomstbestendige managementsysteem.

De natuurlijke weg naar een duurzame wereld

Spadel, de producent van het water van Spa, is marktleider in de sector natuurlijk mineraalwater in de Benelux en heeft een sterke regionale positie in Frankrijk en in het Verenigd Koninkrijk. Spadel wil niet alleen een Europese regionale leider zijn met natuurlijke merkdranken, maar ook een leidersrol opnemen wat betreft maatschappelijke verantwoordelijkheid in haar sector.

Verder in deze Kwaliteit in Bedrijf...

 

  • Het laatste deel van een vijfdelige serie over lean
  • Hoe gaat IoT onze wereld veranderen? 
  • Waarom mvo belangrijker is dan ooit
  • Columns