Is een complete rie een utopie?

De Arbowet verplicht elke werkgever arbeidgerelateerde risico’s schriftelijk te inventariseren en evalueren. Met een actuele Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E) kan hieraan worden voldaan. De wetgever geeft de werkgever veel ruimte om dit proces in te richten. Maar wanneer heeft u nu eigenlijk een volledig en actueel beeld van de aan arbeid gerelateerde risico’s? Is dit mogelijk of is dat een utopie?

Zorgsector zet in op IoT voor verbetering patiëntenzorg

De zorgsector loopt voorop bij de inzet van Internet of Things Technologie (IoT). Uit onderzoek blijkt dat 60 procent van de wereldwijde zorgorganisaties IoT al inzet. Verder heeft 87 procent van de ondervraagde zorgorganisaties plannen om deze technologie in 2018 te gaan gebruiken.

Vezet legt voedselveiligheid en snelheid op de testbank

Koninklijke Vezet BV, één van de grootste groente- en fruitbewerkers van Europa is een van de snelst groeiende bedrijven in Nederland. Een familiebedrijf met 1.400 medewerkers, gestart en nog steeds gevestigd in Warmenhuizen, in het centrum van wat ooit de koolstreek genoemd werd.

Een wendbaar integraal managementsysteem

De Nederlandse Transplantatie Stichting (NTS) heeft in 2016 een nieuw integraal managementsysteem geïmplementeerd, geïnspireerd door de nieuwe ISO-normen voor managementsystemen. Wij nemen u graag mee in onze aanpak en laten u de voordelen zien van dit wendbare toekomstbestendige managementsysteem.

Samenwerken vanuit de bedoeling

Kwaliteitsmanagement blijft onveranderd van groot belang in onze samenleving; we stellen hier ook steeds hogere eisen aan. Andere dienstverlening dus en ook andere (kwaliteits)normen. We meten meer, weten meer en stellen daardoor ook continu hogere eisen. De beheersing wordt complexer en duurder.

Krijgt u al hoofdpijn van de AVG?

De Algemene Verordening Gegevensbescherming bezorgt Nederlandse bedrijven hoofdpijn. Ze moeten aan die wet voldoen, maar hoe? Op Europees niveau wordt er precies hiervoor gewerkt aan normen en richtlijnen.

Verder in deze Kwaliteit in Bedrijf...

  • Het is grijs en het schijt op je kop
  • Luchthavens moeten groter èn slimmer worden
  • Ontwikkelingen rond kwaliteitsnormen
  • Jaaroverzicht Artikelen 2017
  • Columns