Deel 1 van een vijfdelige serie over de TWI-methode

Misschien is uw organisatie aan de slag met een verbeterprogramma, zoals Lean, Six Sigma, TPM, TQM of welk ander verbeterinitiatief dan ook. Opmerkelijk is dat TWI (Training Within Industry) in veel organisaties een minder bekende of zelfs onbekende term is, terwijl de TWI-methoden een fundament zijn voor elke vorm of elk systeem van verbeteren.

Hoe zorg je als MVO-manager voor optimale impact?

Tanja Roeleveld, MVO-manager bij Landal GreenParks en Niels van Geenhuizen, MVO-manager bij Arcadis zijn ongeveer vijf jaar geleden gestart als MVO-manager binnen hun organisatie. Ze waren beiden finalisten voor de titel ‘MVO-manager van het jaar 2017’: Tanja won de titel zelfs. Hoe gaan zij de uitdagingen aan waar de MVO-manager van nu voor staat? 

UPDCA: Understand, Plan, Do, Check, Act

Vandaag de dag wordt de PDCA-systematiek alom erkend en is het een vaak toegepaste methodiek in de organisaties: universeel toepasbaar en op wetenschappelijke gronden gebaseerd. In dit artikel een pleidooi om tot een gemodificeerde PDCA-cyclus komen, waarbij de cyclus voorafgegaan wordt door de letter U…

Nieuwe ISO 22000 voor voedselveiligheidsmanagement op komst

Afgelopen najaar heeft de ISO-commissie die verantwoordelijk is voor de nieuwe versie van ISO 22000 voor het eerst in Nederland vergaderd. Het streven is om de definitieve nieuwe versie van de norm in juli of augustus van dit jaar te publiceren. Dit is goed nieuws voor de markt, die met smart wacht op de nieuwe ISO 22000.

Verder in deze Kwaliteit in Bedrijf...

  • Arval behaalt hoogste niveau Gouden Oor erkenning
  • Het probleem met problemen…
  • Nieuwe versie norm informatiebeveiliging in de zorg
  • Jubileumcongres Kwaliteitskring Twente
  • Columns