Een explosie van kansen

Technologische innovaties in de zorg spreken vaak tot de verbeelding. Wie wordt er niet enthousiast van operatierobots die met extreme precisie opereren of exoskeletten waarmee je uit je rolstoel kunt opstaan? Betrokkenen beschrijven trends en mogelijkheden, maar plaatsen ook belangrijke kanttekeningen.

Bij Moba is het ei hightech geworden

Wereldwijd kakelen dagelijks zeven miljard kippen luidkeels om de komst van zo’n drie miljard eieren aan te kondigen. Van die onvoorstelbare hoeveelheid wordt een miljard door de machines van slechts één bedrijf gewogen, gesorteerd, gecheckt, gescand, beklopt, gewassen, gedroogd, verpakt en (ongeschonden) verstuurd naar de klant.

Zó ontdek je kansen voor innovatie

Hoe kunnen we ons als persoon, als team en als organisatie voorbereiden op het ontdekken van kansen? Kansen om onze doelen te bereiken in ons werk, in onze loopbaan, voor klanten of andere stakeholders.

Aan de slag met de SDG’S!

Ruim twee en een half jaar geleden werden de Sustainable Development Goals(SDG’s) gelanceerd. Als opvolger van de Millennium Development Goalsvormen ze de wereldwijde agenda tot en met het jaar 2030. Hoe kan je als bedrijf op een zinvolle manier aan de slag met de SDG’s? Een nieuwe agenda voor de KAM-manager die duurzaamheid integreert in zijn vakdomein.

Tijd is geld!

De afgelopen jaren is Quick Response Manufacturing, afgekort QRM, aan een flinke opmars bezig binnen de Europese en met name de Nederlandse maakindustrie. Veel Nederlandse bedrijven hebben zich het afgelopen decennium gestort op Lean, Lean Six Sigma of World Class Manufacturing. In dit laatste deel van de vierdelige artikelreeks over QRM gaat het over tijd en dus geld.

Wint u dit jaar de nennovation award?

Normalisatie en innovatie zijn nauw met elkaar verbonden. Slagingskansen van innovatieve concepten worden door normalisatie vergroot en zorgt ook voor marktacceptatie. Voor de tweede keer wordt de NENnovation Award uitgereikt.

RM en BCM: wat is het verschil?

Risicomanagement en Business Continuity Management dienenhetzelfde doel, maar wat is het verschil tussen beiden en wat is de samenhang?

Verder in deze Kwaliteit in Bedrijf...

  • NEN congres ‘de nieuwe ISO 22000’
  • Nieuwe ISO 19011 voor auditing gepubliceerd
  • Floreren kan je leren
  • Columns