Save Plastics vindt ei van Columbus

Save Plastics vindt ei van Columbus

Zou jij in een huis van afval willen wonen? Niemand wil dat natuurlijk. Maar wat als je – door te kiezen voor een huis van kunststofafval – 10.000 kilo plastics redt uit de natuur of uit de verbrandingsoven: hoe denk je er dan over?

Uw organisatie beschermen? Gebruik een BCOS!

Uw organisatie beschermen? Gebruik een BCOS!

Business Continuity Management (BCM) gaat over het beschermen van uw organisatie tegen de gevolgen van omvangrijke verstoringen en (on)bekende risico's. De implementatie ervan wordt helaas vaak gekenmerkt door beperkte betrokkenheid, geen ‘sense of urgency’, en een bepaalde vorm van ‘moeten’. Dat kan anders, want er is nu een methodologie ontwikkeld die de implementatie soepeler laat verlopen: het Business Continuity Operating System (BCOS).

Waarde creëren is doelen realiseren

Waarde creëren is doelen realiseren

De hoeveelheid beschikbare informatie en data die tot onze beschikking staat groeit exponentieel. Maar dat wil nog niet zeggen dat onze kennis om tot effectieve besluitvorming te komen daarmee ook verbeterd. Complexiteit is immers mislukte eenvoud! Dit artikel gaat over de toegevoegde waarde van kennismanagement voor bestuurders, managers en teamleiders.

Aantoonbaar in compliance met ISO 37301

Aantoonbaar in compliance met ISO 37301

Voor risicomanagement is er de richtlijn ISO 31000 en voor compliancemanagement de richtlijn ISO 19600. Begin dit jaar zal die laatste worden vervangen door ISO 37301 ‘Compliance management system – Requirements with guidance for use’. In dit artikel wordt de inhoud en betekenis van deze nieuwe norm voor compliancemanagement toegelicht.

Maakt de vanzelforganisatie ons weer springlevend?

Maakt de vanzelforganisatie ons weer springlevend?

Onze cultuur is doordrongen van het maakbaarheidsgeloof, waardoor we voortdurend organisaties willen veranderen en (re)organiseren. Met vaak een wildgroei aan beleid, bazen en bureaucratie tot gevolg. Het leven verdwijnt dan langzaam uit organisaties, uit mensen en uit het werk. Maar of je nu wel of niet organiseert: als vanzelf gaan mensen zichzelf al organiseren… 

Verder in deze Kwaliteit in Bedrijf...

  • De organisatiecultuur verbeteren? Het kan wél!
  • INK.next: op weg naar business excellence
  • Nieuws over Business Continuity Management (BCM)
  • Columns
  • Literatuur