‘Flexibiliteit is de kracht van ons bedrijf’

‘Flexibiliteit is de kracht van ons bedrijf’

Sinds 3 juli van dit jaar geldt een handelsverbod op een aantal single-use plastics, waaronder bordjes, bestek, roerstaafjes en rietjes. De Brabantse kunststofproducent Haval heeft de artikelen meer dan 35 jaar geproduceerd, maar die tijd is voorgoed voorbij. Het verbod is voor directeur Erwin van Limpt echter geen reden om de handdoek in de ring te gooien. Het afgelopen jaar ontwikkelde Haval een nieuwe lijn herbruikbare bestekken, borden en verpakkingen.

Alle neuzen dezelfde kant op?

Alle neuzen dezelfde kant op?

Waarom lukt het bedrijven en organisaties niet om samen met hun medewerkers de organisatiedoelstellingen (grotendeels) te behalen? In een onderzoek vanuit Avans Hogeschool naar hoe verschillende bedrijven en organisaties omgaan met doelstellingen, werden de principes van Hoshin Kanri als uitgangspunt genomen.

Veilig werken is mensenwerk

Veilig werken is mensenwerk

Veilig(er) werken is voor veel organisaties een hele uitdaging. Die uitdaging is nog een stukje groter wanneer het een sociale werkvoorziening betreft. Want hoe zet je in zo'n organisatie het verhogen van het (arbo)veiligheidsbewustzijn en gedragsverandering ten aanzien van veilig werken bij medewerkers op de werkvloer in gang?

‘Om echt te innoveren moet je samenwerken’

‘Om echt te innoveren moet je samenwerken’

Nederland heeft een van de beste en meest solidaire zorgstelsels in de wereld. Maar is het met de toenemende vergrijzing straks nog wel betaalbaar? Regionale samenwerking in het zuiden van het land laat zien dat het kan: zorg van hoge kwaliteit tegen lagere kosten, met tevreden en actievere patiënten. We delen kennis en ervaringen uit dit unieke project.

Praktische richtlijnen BCM in het Nederlands

Praktische richtlijnen BCM in het Nederlands

Eind 2019 is de tweede editie van ISO 22301 met de eisen voor een business continuity managementsysteem gepubliceerd. Enige tijd later volgde een nieuwe versie van ISO 22313, met richtlijnen voor de toepassing van ISO 22301. Deze praktische handvatten voor invoering van een business continuity systeem (BCMS) zijn recentelijk in het Nederlands beschikbaar gekomen.

 

Verder in deze Kwaliteit in Bedrijf...

  • Een studieboek over Rijnlands Organiseren
  • Nieuws over Business Continuity Management (BCM)
  • Nieuws over normen
  • Columns
  • Literatuur