logo_wrij.jpg
Vacature

Senior Heffingstechnoloog

Ben jij een analist met een resultaatgerichte instelling en verdiep jij je graag in nieuwe processen en technieken? Heb je ook interesse in bedrijfsmatige en fiscale aspecten? Dan is het waterschap Rijn en IJssel op zoek naar jou.


Senior Heffingstechnoloog
Doetinchem, 36 uur per week


De unit V&H geeft uitvoering aan de taken vergunningverlening, toezicht en handhaving, heffingen en crisisbeheersing. Door uitvoering van deze taken zorgen wij ervoor dat het watersysteem in goede staat blijft, dat watervervuiling wordt voorkomen en dat er tegelijk ruimte is voor maatschappelijke ontwikkeling.

Wat ga je doen?
Als Heffingstechnoloog adviseer jij over de hoogte van de zuiveringsheffing voor grotere en voornamelijk complexe industriële bedrijven in onze regio. Dit doe je op basis van jouw eigen objectieve analyses van bedrijfsactiviteiten, data, processen en technieken in relatie tot afvalwaterverontreiniging. Daarnaast stel je zelfstandig meetbeschikkingen op en controleer je steekproefsgewijs de bedrijfslozingen. Tevens controleer je op de juistheid van de aangeleverde gegevens van bedrijven en adviseer je rondom beroepszaken.

Je gaat dus werken in een functie die zowel voor het waterschap, ondernemers als de omgeving van belang is. Om tot goede adviezen te komen, ben je daarom continu bezig om processen en technieken te doorgronden, informatie op te halen en om alles op een overzichtelijke en logische manier bij elkaar te brengen. Omdat de techniek niet stilstaat denk je op de achtergrond ook doorlopend na over het verbeteren van onze eigen meettechnieken en onderzoeksmethoden.

Vanuit je technische achtergrond, krijg je de kans om je gaandeweg steeds meer te verdiepen in de fiscale en juridische kant van technische processen. Door veranderende wet- en regelgeving biedt dit je nog meer ruimte tot verdieping en de kans om jezelf breder te ontwikkelen.

Wat is jouw bijdrage?
Je bent analytisch en resultaatgericht om je doelen te behalen. Je streeft naar innovatie en toont lef om dit in de organisatie tot uiting te brengen. Je bent een teamplayer en werkt nauw samen met je naaste collega van V&H en collega’s van verschillende units.

  • Je beschikt over een hbo-/wo-werk- en -denkniveau richting proces- of levensmiddelentechnologie.
  • Je hebt kennis van de werking van afvalwaterzuiveringen en aanverwante processen en bent bekend met het beheer en gebruik van datareeksen.
  • Je hebt kennis en inzicht in de toepassing van juridische voorschriften en procedures.
  • Je bent in staat om als projectleider op te treden en beschikt over een flinke dosis overtuigingskracht.
  • Je hebt een visie op heffingstechnologie en kan dit omzetten in beleidskaders.


Wat bieden wij

  • Je komt terecht in een divers team met een informele sfeer.
  • Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris maximaal € 4.500,- bruto per maand (schaal 10) bij een volledig dienstverband (36 uur).
  • Een keuzebudget van 20% van je bruto jaarsalaris (bijvoorbeeld inzetbaar voor extra verlof).
  • De mogelijkheid om in overleg flexibel te werken.
  • Een persoonlijk budget van € 5.000,- per vijf jaar om opleidingen, cursussen en activiteiten te volgen die interessant zijn voor je loopbaan, persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit.


Informatie en sollicitatie
Wil jij ons waterschap komen versterken? Reageer dan voor 19 oktober via het online sollicitatieformulier, t.a.v. Marcel Bleumer, Unit V&H. Sollicitaties die op een andere wijze, binnenkomen worden niet in behandeling genomen. Gesprekken vinden plaats op donderdag 22 oktober.

Klik hier om te solliciteren


Voor meer informatie bel je met John Groeneveld, via telefoonnummer 06 - 52 60 09 34. Kijk voor meer informatie over werken bij onze organisatie op www.wrij.nl/thema/werken/werkenbij/.

Waterschap Rijn en IJssel hecht grote waarde aan je privacy. Er wordt uiterst zorgvuldig met je gegevens omgegaan. Deze worden vertrouwelijk behandeld en uitsluitend gebruikt voor werving- en selectiedoeleinden. Je gegevens worden opgenomen in onze werving en selectie-applicatie. De gegevens van kandidaten die niet geselecteerd zijn worden uiterlijk 4 weken na afwijzing vernietigd. Wanneer wij je gegevens langer willen bewaren, vragen wij hiervoor jouw expliciete toestemming. Onze uitgebreide privacyverklaring kun je vinden op onze website, www.wrij.nl. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.