logo_reclasseringnederland.jpg
Vacature

Teammanager Kwaliteit en Auditing

Wij zoeken een manager die het team (ca.14 fte) als coach, spiegel, leider en boegbeeld helpt de nieuwe ambities waar te maken. Kwaliteit en Auditing (K&A) is verantwoordelijk voor het kwaliteitsmanagement in de organisatie. Reclassering Nederland (RN) is HKZ-R gecertificeerd en kent een uitdaging in het borgen van verbeteringen en het risicogericht en gestructureerd werken.

 

In het team zitten kwaliteitsadviseurs die de uitvoerende regio’s en de stafafdelingen adviseren over kwaliteit, verbetering en beheersing. Het team is onderdeel van de afdeling Control en Auditing waar ook de teams Financiële Administratie, Control en AO/IC onder vallen. Het team K&A houdt zich voor het merendeel bezig met het primair proces maar zet zijn expertise steeds meer ook in voor de ondersteunende processen.

Na een bevlogen start van het team de afgelopen jaren is het team bezig met de volgende stap in de ontwikkeling. Er vindt een verschuiving plaats van een focus op individuele audits en ontwikkeling naar thema-audits en organisatieontwikkeling, beheersmaatregelen en monitoring. Hiervoor is een nieuwe visie opgesteld die nu geïmplementeerd wordt.  Kwaliteitsmanagement binnen RN heeft ook een externe component. Samen met de andere 2 reclasseringsorganisaties is een gezamenlijk kwaliteitskader vastgesteld en voor de reclasseringssector de HKZ-R normering opgesteld. Binnen het samenwerkingsverband van de reclasseringsorganisaties (3RO) neem je met jouw team ook het voortouw voor de doorontwikkeling van de normering en het kwaliteitssysteem.


Wat heb je in je mars?

Op de eerste plaats ben je een goede leidinggevende. Coaching, spiegelen maar ook besluiten nemen en richting geven is je op het lijf geschreven. Daarnaast heb je een achtergrond in kwaliteitsmanagement en/of auditing. Het denken in risico’s, beheersmaatregelen en verbetercycli is voor jou gewoon.

Je werkt vanuit de ontwikkeling van het team en de medewerkers en je kan het team en kwaliteit positioneren in de organisatie. Je bent het boegbeeld waar niemand omheen wil. Je werkt vanuit wederzijds respect en bent zacht op de relatie en hard op de inhoud. Je organiseert het juiste gesprek in het team en in de organisatie en je bent niet bang om zakelijk te escaleren.

Je bent communicatief en transparant, bewaakt grenzen en afspraken en bent vasthoudend waar nodig, ook als het minder prettig is. Je stimuleert het team hier ook in en geeft als eerste het goede voorbeeld. Je bent analytisch sterk, stelt de juiste vragen en bent bovenal integer.

 

Competenties, daar gaat het om

Reclassering Nederland werkt dagelijks aan het gedrag van daders en verdachten. Dat vraagt dat ook medewerkers kritisch naar hun eigen gedrag kijken en dat gedrag transparant maken en verder ontwikkelen. Van de teammanager K&A verwachten we in ieder geval de volgende competenties:

  • Integriteit
  • Samenwerken
  • Resultaatgericht werken
  • Zelfreflectie
  • Oordeelsvorming
  • Probleemanalyse
  • Omgeving sensitiviteit
  • Coachen
  • Procesmatig werken

 

Dit is Reclassering Nederland

Reclassering Nederland is een onafhankelijke organisatie die werkt aan een veilige samenleving. Samen met onder meer justitie, politie, gemeenten en het gevangeniswezen zetten we alles op alles om te voorkomen dat mensen opnieuw de fout in gaan. Dat doen we door aan de slag te gaan met verdachten en veroordeelden en hen aan te sporen hun gedrag te veranderen. Dat gebeurt vanaf hun arrestatie en vaak tot en met de periode dat zij weer op vrije voeten zijn.Medewerkers van Reclassering Nederland werken volgens uitgekiende methodes en op basis van wetenschappelijke ontwikkelingen. Het reclasseringswerk is het middelpunt van onze taak: bijdragen aan een veilige samenleving.

Meer informatie, zoals ons jaarverslag en persoonlijke verhalen over werken bij Reclassering Nederland lees je op onze website. Of volg ons op LinkedInInstagram en Twitter

 

Werk maken van het verschil

Reclassering Nederland vindt het belangrijk dat al haar medewerkers samen een afspiegeling vormen van de veelzijdige Nederlandse samenleving. Gevarieerd samengestelde teams waarin iedereen er toe doet, zijn sterker. Wij hebben in alle teams mensen nodig die anders naar hetzelfde kijken vanuit een verschillende achtergrond. Denk aan culturele herkomst, leeftijd, geslacht, ervaring en competenties. Onze doelgroep is immers ook divers. Daarom werken we actief aan de thema's inclusiviteit en diversiteit.

 

Aanbod

Een baan met een mooie uitdaging voor de komende jaren om het team in haar doorontwikkeling te leiden. We bieden goede secundaire voorwaarden (CAO Reclassering is van toepassing) en faciliteiten. Het bruto maandsalaris is minimaal € 5.405,- en maximaal € 6.543,- (schaal 13 CAO Reclassering) gebaseerd op een 36-urige werkweek. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een volledige 13e maand.

 

Informatie en solliciteren

Voor meer informatie over de vacature, de afdeling en het team kun je contact opnemen met  Hans de Graauw, Hoofd Control & Auditing A.I. op 06 - 41 85 79 69. Om direct te solliciteren klik je op 'solliciteren' en vul je het sollicitatieformulier in waarbij je je motivatiebrief en cv toevoegt. 

 

Klik hier om te solliciteren 

 

Voor werken bij Reclassering Nederland is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. Een E-assessment en het opvragen van referenties kunnen onderdeel uitmaken van de selectieprocedure. Voor deze vacature werven wij gelijktijdig intern en extern, waarbij interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang krijgen. Uw sollicitatie dient op 20 september aanstaande bij ons binnen te zijn. De eerste gesprekken zijn gepland op 23 september. De tweede gespreksronde is op 27 september.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.