Nieuws

1 maart Nationale Complimentendag!

Nederland kent veel 'Nationale dagen' met een commerciële inslag. Hoe anders is de Nationale Complimentendag. In tegenstelling tot Valentijns-, Secretaresse-, Moeder- en Vaderdag is het succes hiervan nu eens niet te koop! De Nationale Complimentendag draait namelijk puur om het uitspreken van waardering. Woorden vervangen door cadeaus is dan ook geen optie, zo staat er bij de ‘Spelregels’ op de website te lezen.
 
Gewoon eens een dag extra stilstaan bij wat iemand in jouw omgeving goed doet en deze persoon hiervoor een compliment te geven! De initiatiefnemers vinden het belangrijk om eens per jaar zo'n dag te hebben, omdat wij in Nederland nog steeds niet erg scheutig zijn met het uitdelen van complimenten.
 
Initiatiefnemer Hans Poortvliet: ‘Het uitspreken van waardering zou natuurlijk veel vaker moeten gebeuren dan speciaal op deze ene dag! Helaas uiten we kritiek het hele jaar door meestal moeiteloos, maar hebben we nogal eens moeite met het tonen van waardering voor de dingen die wél goed gaan. Als we ze al zien! Want daar begint het natuurlijk mee. Zie de Nationale Complimentendag dan ook maar als een geheugensteuntje om daar eens wat vaker bij stil te staan en mensen jouw waardering te tonen’.
 
Het cement van de samenleving worden ze genoemd: de 5,5 miljoen vrijwilligers in Nederland. Zonder deze vrijwilligers zouden vele organisaties (denk bijvoorbeeld aan sportclubs, theater-gezelschappen, milieugroeperingen, collectanten etc.) gewoonweg niet meer kunnen bestaan. ‘Aangezien De Nationale Complimentendag dit jaar op een zaterdag valt, de dag waarop de meeste vrijwilligers actief zijn, lijkt het ons het uitgelezen moment om die dag de vele vrijwilligers eens extra te bedanken voor hun inzet’ aldus Poortvliet.

Poortvliet verzoekt iedere Nederlander ook dit jaar weer om op 1 maart aan minimaal drie mensen in zijn/haar omgeving een oprecht en welgemeend compliment te geven. ‘Zo creëren we met elkaar de meest positieve dag van het jaar!’ Gratis en voor niets, want het uitspreken van een mooi compliment kost niets, het effect ervan is echter onbetaalbaar. Voor inspiratie en ideeën verwijst hij naar de website van de Nationale Complimentendag. Daar kan men o.a. de poster downloaden, een gepersonaliseerde ‘Nationale Complimentendag Award’ creëren of een compliment op de ‘Nationale Complimentensite’ plaatsen.
Voor meer informatie over dit initiatief verwijzen wij u graag naar www.nationalecomplimentendag.nl. U kunt ook bellen met: 06 50 20 62 97 of e-mailen naar info@nationalecomplimentendag.nl.