Nieuws

Wavin genomineerd voor Samen Werkt verkiezing

Wavin, marktleider in kunststof leidingsystemen en actief in meer dan 25 landen, is genomineerd voor de allereerste GS1 Samen Werkt verkiezing. Voornaamste reden voor de nominatie is dat Wavin de hele sector meesleept door in te zetten op standaarden. Een stem uitbrengen op Wavin kan tot 15 december 2014 op www.gs1.nl.

GS1 Nederland helpt bedrijven om hun ketenprocessen efficiënter in te richten. De (onafhankelijke) organisatie biedt standaarden om logistieke, commerciële en administratieve processen beter op elkaar af te stemmen. Volgens GS1 Nederland vervult Wavin een sleutelrol in de Bouw- en Installatiesector door standaarden bedrijfsbreed te integreren. Dit helpt de communicatie in de complete sector te optimaliseren en faalkosten te voorkomen.
 
Michan Katerbarg, e-business manager bij Wavin: ‘Efficiënte informatie-uitwisseling wordt steeds belangrijker. Ook in de bouw- en installatiesector. Echter, in de praktijk verloopt de communicatie tussen de verschillende partijen in de keten niet altijd gesmeerd. Om hier verandering in te brengen zet Wavin vol in op standaardisatie. De afgelopen jaren hebben wij al onze producten voorzien van een Global Trade Item Number (GTIN). Met dit nummer kunnen we binnen de hele keten onze producten identificeren, traceren en publiceren. Daarnaast maken wij gebruik van ETIM om alles te kunnen classificeren. Het aantal fouten en hoogte van de faalkosten neemt drastisch af en de snelheid in de keten neemt toe. Daar heeft iedereen baat bij.’

Naast de implementatie van de GTIN-standaard handelt Wavin logistieke en administratieve bedrijfsprocessen volledig automatisch af. Van orders en orderbevestigingen tot pakbonnen en facturen; alles gaat via de digitale snelweg. Al 25 jaar lang. Ook op het gebied van datasynchronisatie loopt Wavin voorop. Katerbarg: ‘We leveren aan veel verschillende klanten in zowel de infra- als de bouw- en installatiesector. Om dit optimaal te stroomlijnen zijn we vroeg begonnen met het opzetten van een eigen, centrale datapool. We werken daarnaast aan het invoeren van de ETIM-classificatie binnen onze hele Europese organisatie. Alle Wavin-landen hebben straks dezelfde database.’

Met de Samen Werkt verkiezing zet GS1 bedrijven die een belangrijke bijdragen leveren aan de ontwikkeling, het beheer en de implementatie van de GS1-standaarden in de spotlights. Een stem uitbrengen op Wavin kan tot 15 december 2014 op www.gs1.nl. Het publiek en een driekoppige vakjury bepalen beiden 50% van de stemmen. De winnaar wordt op 16 december bekendgemaakt. Meer informatie over GS1 en de Samen Werkt verkiezing staat op www.gs1.nl.