Nieuws

Plurel gaat verder onder de naam DEKRA Rail

Vanaf half maart gaat Plurel verder onder de nieuwe naam DEKRA Rail. Plurel, een van de toonaangevende inspectie- en onderzoeksinstellingen voor de railsector in de Benelux, werd begin oktober door DEKRA overgenomen en ondergebracht bij de Duitse business unit Rail. De naamsverandering is een belangrijke stap in de verdere integratie met het Duitse moederbedrijf. Het managementteam van Plurel heeft inmiddels de leiding op zich genomen van alle internationale railactiviteiten van DEKRA.

Plurel komt oorspronkelijk voort uit het test- en onderzoekscentrum van de Nederlandse Spoorwegen. Sinds de verzelfstandiging in 2000 breidde de klantengroep zich flink uit. Ook tram- en metrobedrijven maakten kennis met de in het spoor opgedane expertise en buiten de wereld van geleid vervoer gingen assetmanagers en -onderhouders gebruik maken van de technische expertdiensten van Plurel. Onder de namen AEA Technology Rail, DeltaRail en Plurel werden de marktpositie en dienstverlening telkens verder aangepast aan de wensen van de zich ontwikkelende en verzelfstandigende spoorwegmarkt.

DEKRA Rail helpt gebruikers, beheerders, onderhouders en leveranciers van assets in spoor, tram of metro bij de optimalisering van de veiligheid en verbetering van de performance. Activiteiten op het gebied van inspectie, certificering en typekeuring combineert DEKRA Rail onder de vlag Asset Admittance. Onder de verzamelnaam Asset Insights kunnen klanten terecht voor test- en monitoringdiensten, maar ook voor analyses en voorspellingen van het gedrag van spoorcomponenten en -systemen.

Na de overname van Plurel door DEKRA eind vorig jaar hebben de klanten van beide bedrijven al kunnen profiteren van de voordelen van de krachtenbundeling. Zo konden bestaande Plurel-klanten in Nederland al kennismaken met de materieelgerichte diensten van de nieuwe Duitse collega’s in het railbedrijf van DEKRA, maar ook met de test-  en certificeringsdiensten van DEKRA Certification in Arnhem. Andersom hebben diverse buitenlandse klanten van DEKRA Rail al een beroep gedaan op de expertise van Plurel.