Nieuws

Wie wint de MKB Innovatie Top 100?

Ook dit jaar presenteert de Kamer van Koophandel de mooiste innovatie-etalage van Nederland: de MKB Innovatie Top 100! Innovatieve ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf kunnen zich voor deze tiende editie inschrijven tot 30 april 2015. En hoe innovatief is de bouw dit jaar? In 2014 veroverden 11 bedrijven uit deze sector een plaats in Top 100.

De hoogste notering, de 9e plaats, was vorig jaar voor ORGA Architect uit Nijmegen. ORGA’s groene bouwketen vlecht voor de opdrachtgevers alle expertises voor het duurzaam en biobased bouwen in elkaar. De formule is eenvoudig: lean en integraal biobased bouwen in een bouwteam van bijvoorbeeld een architect, de aannemer én de opdrachtgever of gebruiker. Er wordt gewerkt met een vast bedrag en open begrotingen, zonder verrassingen. Dat is mogelijk door slimme samenwerking in co-creatie, gericht op openheid en vertrouwen. Overlappingen en bouwfouten worden voorkomen, wat de opdrachtgever niet alleen veel geld, maar ook een hoop kopzorgen bespaart.

Inschrijven kan tot 30 april via www.mkbinnovatietop100.nl. De nominaties worden beoordeeld op impact voor de sector en samenleving, originaliteit, omzet en groeipotentie. Aan de MKB Innovatie Top 100 is bewust geen prijs verbonden. De kracht van het initiatief is te laten zien waartoe het midden- en kleinbedrijf in staat is. Afgelopen negen jaar is deze prijs uitgegroeid tot de grootste en belangrijkste innovatieprijs voor het MKB. De 100 bedrijven en hun innovaties worden in september 2015 bekend gemaakt.
 
In mei worden de nominaties beoordeeld door expertpanels.  Na deze voorselectie stelt de landelijke jury de ranglijst van de MKB Innovatie Top 100 vast. De jury baseert zich daarbij op de voordrachten van de experts. Ook zal de jury de websites van de ondernemingen bekijken en ‘onderzoek’ doen door gebruik te maken van Google. Deelname aan de MKB Innovatie Top 100 legt de meeste genomineerden geen windeieren. Harrie Evers van het Hengelose NormTEQ noemde eens het winnen voor hem een doorbraak in de markt.