Nieuws

Vier genomineerden voor Gouden Oor Award Zorg 2015

Na bestudering van alle inzendingen en het bezoeken van de meest interessante cases heeft de jury van de Gouden Oor Award Zorg vier organisaties genomineerd: Alexander Monro Borstkankerziekenhuis, Bronovo, Equipe Zorgbedrijven en GGz Breburg. Woensdag 25 november vindt de uitverkiezing plaats bij PGGM in Zeist. De Gouden Oor Award Zorg is de prijs voor organisaties die het meest effectief luisteren naar mensen die zorg gebruiken. Vorig jaar werden de eerste Gouden Oor Awards Zorg uitgereikt aan Family Centered Intensive Care en Nieuw Amstelrade. 
Alexander Monro Borstkankerziekenhuis is genomineerd omdat de organisatie de zorg heeft veranderd door niet de medische ingreep, maar de patiënt centraal te zetten. Daarbij draait het om volledige aandacht voor (de emotie van) de klant, een inrichting die daar op aansluit en zo snel mogelijk duidelijkheid.
De kinderafdeling van het Bronovo laat zien hoe warm en waardevol de overdracht is als zowel klant als ketenpartner daar een actieve rol in hebben. Stem geven aan klanten en gezicht geven aan zorgverleners leidt tot minder onzekerheid dan de open uitnodiging ‘je kunt altijd bellen’.
Equipe Zorgbedrijven neemt afscheid van de vraag ‘centraal of decentraal’ en zorgt met haar klantinformatiecentrum voor meer aandacht, een sneller antwoord en betere dienstverlening.
Hoe luister je naar cliënten die hier niet willen zijn, boos zijn, in de war zijn, het niet eens zijn met opname en behandeling? GGz Breburg laat zien welk nieuw inzicht de zorg aan deze ernstig in geestelijke nood verkerende mensen ingrijpend heeft veranderd en de start is geweest voor spectaculaire resultaten op gebied van tevredenheid, verblijfsduur en het terugdringen van onvrijwillige zorg.
Op basis van de ingediende case, het locatiebezoek, de finale presentatie van de case en de stem van het publiek bepaalt de jury op 25 november wie van de genomineerde de Gouden Oor Award Zorg verdient. De presentaties van de genomineerde cases wordt ingeleid door Erik Gerritsen, SG van het Ministerie van VWS, Ernst Daniel Smid en de manager van het klantcontact van PGGM, Frank Rademakers. Ook blikken de winnaars van 2014 terug en vertellen hoe zij de klant steeds meer aan het roer krijgen.

Meer info: www.goudenoor.nl.