Nieuws

Helft Nederlanders werkt een dag extra

Wereldwijd staat het gemiddeld aantal overuren per week bijna gelijk aan een hele werkdag. Zakelijke professionals over de hele wereld geven namelijk aan zeven uur extra in de week te werken. In Nederland worden er zelfs nog meer overuren gedraaid. De meeste Nederlandse workaholics geven aan zo’n acht tot twaalf uur per werk over te werken (20%). Dit blijkt uit internationaal onderzoek van Regus, de wereldwijde aanbieder van flexibele werkplekken, onder meer dan 44.000 mensen uit het bedrijfsleven uit meer dan 100 verschillende landen.

Internationaal geeft 19% van de werknemers aan slechts twee tot vier overuren per week te maken, blijkt uit hetzelfde onderzoek. Op maandag wordt er wereldwijd door een op de tien van de zakelijke professionals het meest overgewerkt. In Nederland zijn echter dinsdag en donderdag de dagen waarop de meeste overuren worden gemaakt, 26% van de Nederlandse werknemers werkt op een van die dagen het langste door. Op vrijdag luiden we net zoals de rest van de wereld het weekend het liefst zo vroeg mogelijk in en draaien we de minste overuren.

De werk-privé balans lijkt over het algemeen over de hele wereld ver te zoeken; 38% van de zakelijke professionals zegt dat ze wekelijks gemiddeld een hele werkdag aan overuren maken. In Nederland lijkt overwerken meer regel dan uitzondering. Slechts 13% zegt minder dan één uur over te werken in een week. Ruim de helft van de Nederlanders (58%) geeft daarentegen aan minimaal zes extra uren te maken bovenop hun contract. Hiervan werkt maar liefst 16% meer dan vijftien uur extra per week.