Nieuws

Eerste NNK/EOQ Quality Managers gecertificeerd

Op 27 januari vond het eerste examen voor NNK/EOQ Quality Manager plaats. De NNK en EOQ gecertificeerden zijn Carien Eijkman-Stuart, Roger Leenders en Hans van Mulekom. Zij namen het begeerde papier in ontvangst uit handen van NNK-voorzitter Gerard Berendsen na een lange en spannende examendag, waarin de kandidaten zowel op hun theoretische vakkennis als op de praktische toepassing daarvan werd getoetst.

Dit pittige examen is niet voor iedereen weggelegd. Op de eerste plaats moet men aan een aantal toelatingseisen voldoen met betrekking tot opleiding en werkervaring en daarna moet men ten overstaande van twee examinatoren aantonen over voldoende kennis en kunde te beschikken.

Met dit examen is in Nederland een standaard voor kwaliteitsprofessionals gezet die vanuit hun vakmanschap een organisatie kunnen helpen bij het behalen van doelstellingen en het verbeteren van de prestatie. De gecertificeerde kwaliteitsprofessional is voor het management een ‘Partner in Business’. Dat de lat van deze standaard hoog ligt mag blijken uit het feit dat van de vijf toegelaten kandidaten er drie geslaagd zijn en twee een herexamen mogen doen.

Kijk op www.nnk.nl voor informatie over het certificeringsproces.