img00000979.jpg
Nieuws

Infomiddag ‘Impact Robotisering op veiligheid’

Robotisering is niet nieuw. Robots moeten zoals iedere andere machine voldoen aan de essentiële veiligheidseisen van de machinerichtlijn. De nieuwe generatie robots werkt echter steeds vaker in een open omgeving, een niet afgeschermde omgeving. Wat zijn hiervan de consequenties? Wat is de impact op de arbeidsveiligheid?
NEN organiseert op maandag 30 mei 2016 een informatiemiddag over de impact van robotisering op de arbeidsveiligheid en de noodzakelijke veranderingen in de volgende herziening van de Machinerichtlijn.
U krijgt een kijkje in de toekomst van robotisering op de werkvloer. Wat voor beleidswijzigingen zijn er te verwachten? De VDL groep presenteert een interessante praktijkcase. Waar loopt men tegenaan in de praktijk? U krijgt de laatste update van het FME Smart Industrie plan en inzicht in de normalisatieagenda 2020 Robotisering. TNO geeft de eerste resultaten van hun onderzoek naar nieuwe risicofactoren op het gebied van arbeidsveiligheid als gevolg van de inzet van robots op de werkvloer. Tot slot krijgt u uiteraard een overzicht van de nieuwe normen voor robotisering en ontwikkelingen in CEN, ISO en IEC.
De informatiemiddag is op 30 mei en start om 13.30 uur bij NEN. Deelname aan de bijeenkomst is gratis. U kunt nu inschrijven! Wilt u meer informatie over deze bijeenkomst, of over de nieuwe normen voor robotisering dan kunt u contact opnemen met NEN Industrie & Veiligheid iv@nen.nl.