img00001090.jpg
Nieuws

Save the date: 10/10

Noteert u ‘m vast? Dinsdag 10 oktober 2017, het jaarcongres van Kwaliteit in Bedrijf, wederom in Media Plaza te Utrecht. Het thema van deze editie: focus door eenvoud!

Ondanks de stroom van vernieuwende managementconcepten van de afgelopen 25 jaar worstelen organisaties nog steeds om hun uitvoering op orde te krijgen en soepel te laten verlopen. Aan verbeterplannen geen tekort, maar de verbeteringen beklijven niet. Kijk om u heen hoe veel organisaties ‘kampioen reorganiseren zijn’. Het lukt hen — op een paar uitzonderingen na — maar niet om de organisatie als collectief gefocust te houden.
Wat maakt dat die uitzonderingen wel succesvol zijn? Wellicht verrassend, maar dat is de eenvoud in wat ze bieden. Denk aan Ikea, Jumbo, Coolblue, BuurtZorg en het Bernhoven ziekenhuis.
Klanten weten bij deze organisaties direct wat ze mogen verwachten. Ook biedt die duidelijkheid de eigen medewerkers de veiligheid en de ruimte om doortastend te kunnen handelen. In deze organisaties staan dan ook de medewerkers centraal. Vergelijk dat met andere organisaties. In verreweg de meeste staan processen centraal; medewerkers hebben niet het handelingsvermogen om doortastend te kunnen zijn. Die organisaties kenmerken zich door complexiteit en ondoorzichtigheid. We gaan dus op zoek naar het antwoord op de vraag: Wat is er voor nodig om de eenvoud te bereiken die succesvolle organisaties kenmerkt?

In de aanloop naar 10/10 zullen we in elke uitgave van Kwaliteit in Bedrijf aandacht besteden aan de workshops en andere onderdelen van het programma. Hou ook de website (www.jaarcongreskwaliteit.nl) in de gaten, want in de komende tijd zal daar het volledige programma komen te staan.