img00001152.jpg
Nieuws

Cicero Zorggroep wint Gouden Oor Award Zorg

Cicero Zorggroep heeft de Gouden Oor Award Zorg 2017 gewonnen. Op basis van hun ingediende case ‘Waar zorg de ziel ontmoet’, het jurybezoek en de eindpresentatie heeft de jury de Award aan Cicero toegekend. Vooral de luisterende ‘evidence based’ aanpak van onbegrepen gedrag bij mensen met dementie sprak de jury aan. Care for Cancer en Stichting Dichterbij, ook genomineerd, werden beloond met een Gouden OorKonde. Rob Winkens, gedragsconsulent bij Cicero, ontving de Award uit handen van Marjolein de Jong, directeur van Alexander Monro Borstkanker Ziekenhuis die de Award daarmee doorgeeft.

Wat de casus volgens de jury bijzonder maakt is hoe Cicero heeft geïnvesteerd in het actief inzetten van gedragsconsultatie als expertise bij de aanpak van onbegrepen gedrag. Het is de organisatie aantoonbaar gelukt om ingrijpende opnames te reduceren en de kwaliteit van leven van cliënt en mantelzorger(s) te verbeteren. Daarbij is de dienstverlening beschikbaar gemaakt voor huisartsen en worden door een multidisciplinair consultatieteam zowel de interventies als de resultaten er van gemonitord. De sterke inzet op kwaliteit, aandacht en zorgvuldigheid heeft geleid tot aansprekende en kwantificeerbare resultaten in termen van kwaliteit van leven voor de cliënt en mantelzorger(s), ‘werkgeluk’ binnen het consultatieteam en kostenbesparing.

De Gouden Oor Award Zorg stimuleert zorgorganisaties om de behoeften van hun klanten te (ver)kennen en om klanten, waar dat kan, invloed te geven in hoe de zorg tot stand komt. Eerder werd deze klantgerichtheidsprijs gewonnen door Family Centered Intensive Care (2014), Nieuw Amstelrade (2014) en het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis (2015).