img00001327.jpg
Nieuws

Tanja Roeleveld MVO-manager van het jaar 2017

Op het 17e Nationaal Sustainability Congres, waar ruim vijfhonderd geïnteresseerden in duurzaamheid aanwezig waren, is Tanja Roeleveld (Programma Manager Duurzaam & Betrokken Ondernemen bij Landal GreenParks) verkozen tot ‘MVO-manager van het jaar 2017’. Maurits Groen reikte de bokaal uit. Deze verkiezing werd voor de vijfde keer georganiseerd. Vanaf deze editie is MVO-adviesbureau Sustainalize de organisator.

Ruim 350 personen die werkzaam zijn als MVO-managers hebben in een eerste stemmingsronde tien MVO-managers geselecteerd. Een deskundige jury heeft daaruit drie personen genomineerd voor de felbegeerde titel. Naast Tanja waren dit Niels van Geenhuizen (Program Manager Sustainability bij Arcadis) en Geanne van Arkel (Head of Sustainable Development bij Interface).

Tanja Roeleveld is sinds 2012 de aanjager voor duurzame ontwikkeling en innovatie bij Landal GreenParks. Op strategisch gebied zorgt zij dat duurzaamheid een rol speelt bij elke beslissing van de organisatie. In praktische zin wil ze de gasten zoveel mogelijk inspireren en bewustmaken van duurzaamheid, door hen er actief bij te betrekken. Duurzaamheid maakt overigens al sinds het ontstaan van de organisatie deel uit van de missie, maar Tanja heeft in haar rol van Programmamanager Duurzaam & Betrokken Ondernemen kans gezien de ‘groene genen’ van alle drieduizend medewerkers van Landal GreenParks te activeren, door hen handvatten te geven voor de verduurzaming van het bedrijf.

Volgens de jury is Tanja de ‘duurzame burgemeester’ van Landal GreenParks. Ze denkt breed; van inkoop en bedrijfsvoering tot gastenbeleving. Zo weet ze zaken met elkaar te verbinden en te vertalen in concrete acties en investeringen Tanja denkt integraal: ze neemt ook de natuur in haar ‘dorpen’ mee in haar beleid zodat gasten ook echt iets ‘meenemen’ na hun verblijf.