Opschoondag_maakt_deelnemende_bedrijven_zichtbaar_-_de_straat_op_voor_teambuilding_en_een_schone_buurt.jpg
Nieuws

Landelijke Opschoondag: de straat op voor teambuilding en een schone buurt

Tijdens Landelijke Opschoondag op zaterdag 23 maart 2019 helpt heel Nederland mee met het zwerfafvalvrij maken van de buitenruimte. Met grote én kleine opschoonacties melden niet alleen buurtbewoners, maar ook bedrijven zich aan voor deelname.

 

Landelijke Opschoondag is immers hét uitgelezen moment voor ondernemers om hun zichtbaarheid te vergroten door het organiseren van unieke en opvallende opruimacties. Daarnaast wordt zowel de band tussen collega’s als die met de buurt versterkt. Met het thema ‘Iedereen doet mee’ daagt initiatiefnemer NederlandSchoon alle ondernemers en bedrijven in Nederland uit om hun steentje bij te dragen aan een schone buurt. Bedrijven of ondernemers kunnen zich aanmelden via www.supportervanschoon.nl.

 

Toename in deelnemende bedrijven

In 2018 werd een recordaantal opschooninitiatieven aangemeld: ruim 2.500 grote én kleine (wijk)acties brachten maar liefst 133.000 deelnemers op de been. Ook was er een flinke toename in deelname door bedrijven, die hun steentje bijdroegen in het kader van teambuilding en het vergroten van de lokale en regionale zichtbaarheid.

 

‘We merken dat steeds meer bedrijven enthousiast zijn en actief meedoen aan de Landelijke Opschoondag’, vertelt Helene van Zutphen, directeur van NederlandSchoon. ‘Het opruimen van de buitenruimte in de buurt van de werklocatie heeft natuurlijk meer voordelen dan enkel een schone omgeving. Het is de uitgelezen kans voor werkgever en werknemer om even uit de werksfeer te stappen, de onderlinge band te versterken én de buurt beter te leren kennen. Daarbij speel je jezelf als ondernemer op een positieve manier in de kijker. Mooie lokale en regionale initiatieven blijven immers niet onopgemerkt.’

 

Foto boven artikel: Opvallende bedrijvenactie tijdens Landelijke Opschoondag 2018. Enthousiaste medewerkers van McDonald’s restaurant Sittard vegen ruim 5 kilometer schoon, samen met Fortuna Sittard-spits Finn Stokkers en buurtbewoners. Foto: Annemieke Kok.