TUV_Nederland_neemt_Qualitatis_over.JPG.jpg
Nieuws

TÜV Nederland neemt Qualitatis Inspectie over

Per 3 juni jl. heeft TÜV Nederland de activiteiten van branchegenoot Qualitatis Inspectie B.V. overgenomen. Samen is overeenstemming bereikt over een volledige aandelenoverdracht van Qualitatis Inspectie B.V. naar de Nederlandse dochter van TÜV NORD, TÜV Nederland QA B.V.

 

Qualitatis Inspectie is al ruim 16 jaar actief op het gebied van inspecties en certificering gericht op de uitzendbranche. Door de bundeling van krachten zijn beide partijen nog beter in staat om te voldoen aan de behoefte aan totaaloplossingen in de branche.
Met de overname voegt TÜV Nederland een dienstenpakket toe waaronder het SNA keurmerk (NEN 4400-1), SNF keurmerk, ABU, NBBU, Keurmerk ZZP Bemiddeling NBBU, Fair Produce, OSB, Keurmerk Pluimvee Industrie (SZP) en het Keurmerk Bovib.

 

Qualitatis Inspectie heeft in de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt, waarbij een stabiele marktpositie is verworven. Om verdere groei van de activiteiten te borgen en om haar relaties een breder pakket van certificatie diensten te kunnen bieden is contact gezocht met een certificerende instelling die al een breed scala aan diensten levert.

 

Dion Putter, huidig directeur/eigenaar bij Qualitatis Inspectie: ‘Na diverse voorbereidende gesprekken is in TÜV Nederland de ideale partner gevonden om de komende jaren de activiteiten verder te laten groeien.’
Paul van Enckevort, Business Unit Manager Certificatie bij TÜV Nederland: ‘Voor TÜV Nederland is dit een ontbrekend stuk in onze dienstverlening. Het geeft ons een positie in een segment waar we verdere groei verwachten in bestaande schema’s die wij nu al voeren als TÜV Nederland. Een duidelijke win-win situatie voor beide bedrijven dus. En daarnaast een kans voor de relaties van Qualitatis Inspectie op een aanbod van bredere dienstverlening en gezamenlijke groei.’

 

 

Foto boven artikel v.l.n.r.: Dion Putter (directeur/eigenaar Qualitatis), Sylvia Verbrugge (eigenaar Qualitatis) en Edwin Franken (Managing Director TÜV Nederland).