innocation.jpg
Nieuws

Leiderschap in innovatie

Je wilt je (verder) ontwikkelen op het gebied van innovatie. Je wilt graag de leider zijn bij het organiseren, begeleiden en vorm en inhoud geven aan innovatie initiatieven in de breedste zin. Een holistische blik ontwikkelen op het succesvol 'organiseren' van innovatie, vernieuwing en verandering.

 

In september en oktober 2019 organiseert Uovodoro een InnoCation over leiderschap in innovatie. Tijdens deze InnoCations word je ondergedompeld in (het nieuwe) innoveren. Je wordt je bewust van jouw leiderschapsstijl, traint je vaardigheden en leert een breed scala aan tools, technieken en methoden. Van het ontwikkelen van een innovatiestrategie tot het daadwerkelijk doen in de praktijk.

En dat in een zeer inspirerende omgeving met veel ruimte voor ontspanning en persoonlijke ontwikkeling. Deze 5-daagse training wordt (geheel) verzorgd in het prachtige Piëmonte, Italië. 

Na deze week kun je gaan bouwen aan het innovatie-ecosysteem voor jouw bedrijf of organisatie! Een leidende rol pakken bij innovatie, verandering en introduceren van anders denken en doen, binnen gevestigde organisaties of bedrijven met groei-ambities.

Deze week ga je veel in groepsverband, maar ook individueel, aan de slag. Hands-on aan de slag met innovatie, afgewisseld door ont- en 'inspannende' activiteiten, samen met andere 'vinnovators'. Door middel van simulaties, (serious) games, training en (persoonlijke) coaching bouw je in een week veel kennis en ervaring op. Je geeft vorm en inhoud aan jouw leiderschapsprofiel en persoonlijk ontwikkelplan op het gebied van innovatie.

Daarnaast is er veel ruimte om te netwerken en andere deelnemers te leren kennen, kennis en ervaring te kunnen delen.

 

De leerdoelen op een rij

  • Je hebt inzicht in hoe richting te geven aan innovatie, het structureren van en doen in de praktijk van innovatie-initiatieven.
  • Je kunt een analyse uitvoeren op het gebied van 'Innovatie volwassenheid' van bedrijven en organisaties.
  • Je hebt inzicht in verschillende innovatie-methoden.
  • Je kunt de belangrijkste belangrijkste tools en technieken toepassen, ter ondersteuning van innovatieteams.
  • Je bent je bewust van jouw leiderschapsprofiel.
  • Inzicht in team-dynamiek.
  • Je bent in staat om de juiste werkvormen te kiezen voor specifieke innovatie-vraagstukken.
  • Je hebt inzicht in wat er voor nodig is om innovatie-coach of -facilitator te zijn.
  • Je hebt jouw ontwikkelplan om de leider te worden bij het organiseren, begeleiden en vorm en inhoud geven aan innovatie-initiatieven in de breedste zin.
  • Concrete praktijkopdrachten waar je direct mee aan de slag gaat!

 

Voor wie?

Deze InnoCation is voor iedereen die een rol wil pakken bij innovatie, verandering en introduceren van anders denken en doen binnen bestaande organisaties of bedrijven met groei-ambities. Of het nu gaat om vormgeven van strategie of het coachen en begeleiden van innovatieteams in de praktijk.

Dus, ben je bijvoorbeeld manager, projectleider, teamleader of professional met affiniteit voor innovatie, dan is dit iets voor jou.

 

Diversiteit

Wij geloven in de kracht van diversiteit. Samen met de andere deelnemers met verschillende achtergronden, ga je aan de slag, in een veilige omgeving waar je kunt proberen, fouten mag maken, feedback van de anderen kunt vragen en zal krijgen. De groep bestaat uit minimaal 5 en maximaal 7 deelnemers. Hierdoor is veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

 

Er worden leergangen georganiseerd in september én oktober. Meer informatie vind je hier: https://www.uovodoro.nl/leiderschap-in-innovatie-innocation-2019/