Covid-19_Transporeon_maakt_informatie_over_Europees_goederenvervoer_gratis_toegankelijk.jpg
Nieuws

COVID-19: Transporeon maakt informatie over Europees goederenvervoer gratis toegankelijk

Transporeon levert besluitvormers uit de logistieke, bedrijfs- en administratieve sector aanvullende marktinformatie zodat ze de best mogelijke beslissingen kunnen nemen in deze moeilijke economische situatie. Alle ontwikkelingen in transportprijzen en goederencapaciteit voor Europese wegtransporten zijn nu gratis verkrijgbaar bij transportmarketmonitor.com.


Transporeon heeft op zijn website een informatieportaal opgezet over de effecten van COVID-19 op de economie, goederenvervoer en de logistieke sector. Dit platform heeft als doel om logistieke managers te ondersteunen om wereldwijde toeleveringsketens draaiende te houden. Het portaal is terug te vinden onder ‘Corona Update’ en wordt regelmatig bijgewerkt. Op de website covid-19.sixfold.com biedt Transporeon, samen met zijn partner voor realtime informatie Sixfold, ook informatie over de huidige grenswachttijden voor vrachtwagens in Europa. In samenwerking met Tim Consult, een dochteronderneming van Transporeon, zullen de evaluaties van de Transport Market Monitor (TMM), die voorheen betalend waren, gratis toegankelijk gemaakt worden voor alle gebruikers. Bovendien zullen de grafieken in de TMM om de twee weken bijgewerkt worden in plaats van elke maand. 

 

De TMM is een krachtig analyse-instrument voor de evolutie van prijzen en beschikbare capaciteit in Europees weggoederenvervoer. Hij geeft tal van online analyses weer in grafieken. Bovendien kan men hiervoor individuele landen in heel Europa selecteren. Er zijn 80 landencombinaties mogelijk en dit voor meer dan tien verschillende sectoren. ‘Eerder waren er slechts enkele grafieken van de TMM gratis toegankelijk. Nu hebben we besloten om ook de premiumanalyses van de evolutie van de prijzen en capaciteiten van de transportmarkt in de verschillende sectoren, evenals onze analyses van het goederenvervoer tussen de EU-landen, minstens tot eind mei gratis beschikbaar te stellen. Nieuwe gebruikers zijn van harte welkom. Ons aanbod is niet alleen gericht op logistieke managers, maar ook op besluitvormers uit de bedrijfs-, administratieve en politieke sector’, zegt Oliver Kahrs, Algemeen Directeur van Tim Consult.

 

Evolutie_van_prijzen.PNG.png

Transport Market Monitor vervolledigt informatie 

De TMM is gebaseerd op het dagelijks bijgewerkte aanbod van gratis vrachtruimte voor wegtransport. Dit wordt aangeboden op de virtuele marktplaats (spotmarkt) van de Transporeon-platformen. De analyses worden gegenereerd uit meer dan 1,8 miljoen vrachtbestellingen. Deze bestellingen worden jaarlijks verwerkt via de spotmarkt van Transporeon en vervolgens geanalyseerd door Tim Consult. De Transport Market Monitor biedt dus bijzonder up-to-date, nauwkeurige en transparante informatie. 

 

‘We willen onze klanten ondersteunen met een breed scala aan informatie, en bijdragen aan de verdere functionering van wereldwijde toeleveringsketens en aan de levering van goederen aan de bevolking. Ook de huidige beslissing om alle analyses van de Transport Market Monitor gratis toegankelijk te maken voor alle gebruikers in deze moeilijke situatie, brengt ons dichter bij dit doel’, aldus Stephan Sieber, CEO van Transporeon.

 

Praktisch

Voor volledige toegang tot de TMM-evaluaties, kunnen nieuwe gebruikers zich simpelweg inschrijven voor de gratis basisversie van TMM Freemium op transportmarketmonitor.com. Net zoals bestaande gebruikers, krijgen ze onmiddellijk toegang tot alle evaluaties van de Premium-optie.