Gratis_webinar_Bedrijfscontinuteitsmanagement_in_tijden_van_Corona_--_praktische_handvatten_om_NU_actie_te_ondernemen.jpg
Nieuws

Webinar Bedrijfscontinuïteitsmanagement in tijden van Corona

Donderdag 16 april, start: 11.00 u. | Duur: 1 uur | Deelname: gratis

 

Door het coronavirus worden organisaties van allerlei pluimage en grootte over de gehele wereld getroffen. Dat vraagt om crisismanagement, maatregelen om bedrijfsactiviteiten zo veel als mogelijk te continueren. En het zo goed mogelijk inschatten van de risico’s om juiste beslissingen te nemen en zoeken naar kansen en nieuwe mogelijkheden om klanten te bedienen. De afgelopen jaren zijn op basis van kennis en ervaringen van talloze organisaties over de gehele wereld normen en richtlijnen voor Business Continuity Management (BCM) en Crisismanagement (CM) ontwikkeld die hulp bieden om deze uitzonderlijke situatie zo goed mogelijk door te komen.

 

NEN organiseert op 16 april om 11:00 uur een gratis webinar over Bedrijfscontinuïteitsmanagemen en Crisismanagement. Tijdens het webinar bespreken Gert Kogenhop (bcm+ en voorzitter van de normcommissie) en Jean-Pierre van Eekelen (Prorail) dit onderwerp vanuit de theorie en de praktijk met handvatten voor nu en de toekomst.

Bedrijfscontinuïteit wordt steeds belangrijker. Het is essentieel voor een verantwoorde bedrijfsvoering en tevreden klanten. De complexiteit en kwetsbaarheid van de processen en logistiek binnen de leveringsketen nemen tenslotte alleen maar toe, zoals we nu aan den lijve ondervinden. Door de snelle verspreiding van het coronavirus worden veel bedrijven en organisaties worden geconfronteerd met het plotseling moeten stilleggen van hun bedrijfsactiviteiten, het wegvallen van toeleveranciers, het uitvallen van personeel en sterk afnemende vraag naar hun producten en diensten. Dat vraagt om crisismanagement, maatregelen om bedrijfsactiviteiten zo veel als mogelijk te continueren en het zo goed mogelijk inschatten van de risico’s om juiste beslissingen te nemen.

Hoe houd je rekening met onvoorziene omstandigheden die leveringen aan klanten, je reputatie, en zelfs het voortbestaan van je organisatie kunnen bedreigen? Wat is de rolverdeling tussen BCM en CM?

Om te voldoen aan behoefte aan informatie en praktische handvatten om NU actie te ondernemen, organiseert NEN dit webinar.

 

Sprekers

Tijdens dit webinar bespreken Gert Kogenhop (bcm+ en voorzitter van de normcommissie) en Jean-Pierre van Eekelen (Prorail) dit onderwerp vanuit de normen en de praktijk met handvatten voor nu en de toekomst. Kijk voor meer informatie over de sprekers op de evenement-pagina.

 

Onderwerpen

• De essentie van BCM en CM in het licht van de coronacrisis.

• Praktische aanpak van BCM in tijden van corona bij Prorail.

• Wat u NU kunt doen voor de continuïteit van uw organisatie.

Het volledige programma is te zien op de evenement-pagina.

 

Voorbereiding

Tijdens het webinar is ruimte voor het stellen van vragen. U kunt ook uw vragen vooraf stellen (tot uiterlijk woensdag 15 april, 12.00 uur). Bij uw inschrijving heeft u hiertoe mogelijkheid. Deze vragen worden vooraf met de sprekers afgestemd om een zo breed mogelijke selectie te kunnen behandelen.

 

Voor wie?

BCM- en CM-professionals, bestuurders & managers, leidinggevenden en medewerkers die verantwoordelijk zijn voor risicomanagement, veiligheid, bedrijfscontinuïteit, beveiliging, automatisering en financiën.

 

DIRECT GRATIS AANMELDEN