NEN-spec_niet-medisch_mond-neusmasker.PNG.png
Nieuws

NEN-spec voor niet-medisch mond-neusmasker

Het dragen van niet-medische mondkapjes is vanaf 1 juni 2020 verplicht in het openbaar vervoer. Dat roept nogal wat vragen op, zoals: Wat is het ontwerp? Welk materiaal is geschikt en hoe maak je zelf een mondkapje? Hoe gebruik je het? Hoe kan het mondkapje worden gereinigd? Of hoe verpak je als fabrikant het mondkapje en welke informatie moet dan worden meegeleverd met het product?

 

De NEN-spec ‘Niet-medisch mond-neusmasker’ geeft een verduidelijking voor zowel het maakproces als het gebruik en onderhoud, met aanbevelingen voor niet-medische mondkapjes. Het document is een verduidelijking op de factsheet van de Rijksoverheid van 9 mei 2020. De aanbevelingen voor het maakproces zijn geschikt voor zowel zelfgemaakte als in serie vervaardigde mondkapjes.

 

Download de NEN-spec

 

Diverse normen voor persoonlijke beschermingsmiddelen, medische hulpmiddelen, business continuity management en crisismanagement zijn vrij ter inzage gegeven. Na (gratis) registratie in NEN Connect kunt u de deze normen tijdelijk voor eigen gebruik inzien.