Inventariseer_uw_veiligheidscultuur_met_de_Webtool_Safety_Culture_Ladder.jpg
Nieuws

Inventariseer uw veiligheidscultuur met de Webtool Safety Culture Ladder

Hoe staat het met de veiligheidscultuur van uw organisatie? NEN beheert de Safety Culture Ladder (SCL) en heeft de Webtool Safety Culture Ladder ontwikkeld. Met deze webtool kunnen bedrijven een zelfinventarisatie doen, bijvoorbeeld als een eerste nulmeting of om op een laagdrempelige manier kennis te maken met de aspecten van de SCL. De zelfinventarisatie kan ook uitgevoerd worden als onderdeel van een certificatietraject.

 

De webtool biedt twee Self Assessment Questionnaires (SAQ). Aan de hand van vragen uit de SAQ krijgt u inzicht in de veiligheidscultuur van uw organisatie en die van uw medewerkers. Er zijn twee vragenlijsten beschikbaar: de SAQ Compact en de SAQ Extended. De reacties op de vragenlijst worden vertaald naar een totaalscore in het volwassenheidsmodel van de Safety Culture Ladder (SCL).
Daarnaast is het mogelijk een online dossier op te bouwen. Met het dossier kunt u als gebruiker derden (bijvoorbeeld een certificerende instelling of inkoper) inzage geven in de stand van zaken rond uw veiligheidscultuur.

 

Recente uitbreiding

De Webtool SCL bestaat sinds 2016 (toen nog: Webtool Veiligheidsladder) en is inmiddels uitgebreid met een tweede vragenlijst (SAQ Compact). De webtool en de vragenlijsten zijn inmiddels in meerdere talen beschikbaar.


Meer informatie

U leert meer over deze tool op webtoolscl.nl. Meer weten over de producten van SCL? Ga dan naar safetycultureladder.com.


Trainingen

Mochten u en uw collega’s behoefte hebben aan een training rondom de Safety Culture Ladder (SCL) kijkt u dan op de speciale pagina voor de SCL trainingen. Er is bijvoorbeeld een handige introductietraining.

Actuele trainingen:

Introductie in de Safety Culture Ladder

Safety Culture Ladder auditor training course

Auditor training Safety Culture Ladder

Masterclass Safety Culture Ladder Trede 4-5


Meer informatie

Voor inhoudelijke vragen over de Veiligheidsladder kunt u contact opnemen met het secretariaat via telefoon 015 2 690 180 of via e-mail info@veiligheidsladder.org.

Voor meer informatie over de trainingen en de Webtool kunt u contact opnemen met NEN Klantenservice via telefoon 015 2690 391 of via e-mail klantenservice@nen.nl.