Skillspaspoort_gaat_cv_vervangen.jpg
Nieuws

Skillspaspoort gaat cv vervangen

Het curriculum vitae zoals dat al lang wordt gebruikt, heeft zijn langste tijd gehad. De functie van de ouderwetse levensbeschrijving wordt overgenomen door het skillspaspoort, een digitaal instrument waarmee in één oogopslag duidelijk wordt welke vaardigheden en talenten iemand heeft. Het skillspaspoort zal voor werkenden het veranderen van baan gemakkelijker maken en helpt werkgevers om gemakkelijker mensen te werven.

 

Dat stelt werkgeversvereniging AWVN op basis van een op Schiphol uitgevoerde proef met het skillspaspoort. AWVN werkte daarbij samen met de Luchtvaart Community Schiphol (waarin Schiphol, KLM en ROC Amsterdam samenwerken) en House of Skills (een netwerkorganisatie van bedrijven op Schiphol dat nauw samenwerkt met onderwijs en overheid). Aan het proefproject namen 90 werknemers van 5 bedrijven op Schiphol deel.

 

AWVN voorziet dat werkenden, scholieren, studenten en andere werkzoekenden zich in de toekomst aan werkgevers voorstellen met een digitaal overzicht van hun competenties en vaardigheden. Uit dat ‘paspoort’ blijkt ook welke cursussen, trainingen of stages men nog moet doen om voor een andere dan de huidige functie in aanmerking te komen. Dat zal de overstap naar hele andere bedrijven of bedrijfstakken gemakkelijker maken, iets wat op de huidige arbeidsmarkt een groot probleem is.

 

Organisaties op Schiphol werken de komende tijd aan een breder gebruik van het skillspaspoort. Om de invoering van het skillspaspoort in het hele land voor te bereiden, werkt AWVN aan een actieplan. Het eerste punt daarvan is opname in het arbeidsvoorwaardenbeleid. AWVN is de grootste arbeidsvoorwaardenadviseur van Nederland.

 

Wil je meer weten over de pilot met het skillspaspoort op Schiphol? Download het rapport dan hier