The_Ocean_Cleanup_brengt_het_eerste_gecertificeerde_product_uit.jpg
Nieuws

The Ocean Cleanup brengt het eerste gecertificeerde product uit

Van het plastic dat vorig jaar ronddreef in de Great Pacific Garbage Patch (GPGP) heeft The Ocean Cleanup zonnebrillen gemaakt. Het plastic dat getransformeerd is tot product is door DNV GL gecertificeerd zodat consumenten de garantie hebben dat het volledig uit hergebruikt plastic uit de oceaan bestaat.

 

De standaard is het resultaat van een samenwerking tussen DNV GL en The Ocean Cleanup en biedt organisaties een middel om hun klanten te laten zien dat hun producten gerecycled worden van plastic dat afkomstig is uit de oceaan. In dit geval heeft DNV GL gecertificeerd dat 95 procent van de materialen in de monturen van de zonnebrillen, ontwikkelt door de The Ocean Cleanup, gemaakt zijn van gerecycled plastic uit de GPGP.

 

Het doel van de standaard is de integriteit van de producten te handhaven door ervoor te zorgen dat het gerecycleerde plastic niet wordt vermengd met materialen uit andere bronnen. Organisaties moeten ook de herkomst van het plastic kunnen aantonen. Afhankelijk van de locatie maakt DNV GL gebruik van fysieke audits of audits op afstand om de producten te certificeren en wordt er onderzocht hoe blockchain kan worden gebruikt om de onveranderlijkheid van de geregistreerde gegevens te garanderen. De standaard is beschikbaar voor elke organisatie die een derde partij wil inschakelen om te laten zien dat hun producten gemaakt zijn van plastic dat gerecycled is uit rivieren, meren of oceanen.

 

‘Het terugwinnen van plastic is slechts de eerste stap in het aanpakken van de ernstige bedreiging van onze oceanen en rivieren. Het omzetten van afval in waardevolle spullen is van cruciaal belang voor de financiering van verdere opschoning. Met triljoenen stukjes plastic in onze oceanen is een gigantische opschaling van de winning nodig. Certificering bouwt vertrouwen op wat betreft de authenticiteit van het teruggewonnen plastic en de nieuwe producten die ervan worden gemaakt’, zegt Luca Crisciotti, CEO van DNV GL Business Assurance.

 

100 procent van de opbrengst van de verkoop van de zonnebrillen zal door The Ocean Cleanup worden gebruikt om de oceanen verder op te ruimen en van plastic te blijven ontdoen.

‘We zijn ongeveer twee jaar geleden begonnen met de Ocean Cleanup om een grondig begrip van het proces en de behoefte op te bouwen, alvorens de standaard te ontwerpen. Het is zeer waardevol om te zien dat de cirkel rond is en het afval te zien veranderen in een zonnebril van gecertificeerd hergebruikt plastic’, zegt Luca Crisciotti.

 

Meer informatie over de standaard en certificering