Webtool_voor_MVI_is_vernieuwd.jpg
Nieuws

Webtool voor Maatschappelijk Verantwoord Inkopen is vernieuwd

Webtool ISO 20400, de implementatietool voor maatschappelijk verantwoord inkopen (MVI), is vernieuwd. Op 8 april presenteren NEN, NEVI en het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat de vernieuwde webtool met de nieuwe mogelijkheden die worden geboden.

 

In 2018 hebben NEN en NEVI de webtool gelanceerd. Sindsdien hebben ruim driehonderd organisaties gebruik gemaakt van de zelfscan en zelfverklaring om te bepalen waar ze staan op het gebied van maatschappelijk verantwoord inkopen. Om de tool nog beter aan te laten sluiten op de vraag uit de markt, rollen NEN en NEVI in samenwerking met het ministerie van I&W een aantal nieuwe mogelijkheden uit.

 

Verbeterpunten

Publieke en private inkooporganisaties verschillen van elkaar. Daarom is er voor gekozen een aparte omgeving voor publiek en privaat te creëren. Dit geeft ruimte om specifieke toelichting te geven. De vragen van de scan sluiten nu naadloos aan op de indeling van de norm en is er meer ruimte gegeven aan de toelichting bij een vraag voor een beter begrip.

 

Webinar

Tijdens het webinar Relaunch Webtool ISO 20400 op 8 april, van 14.00 – 15.00 uur, wordt er gekeken waar de deelnemers en hun organisatie staan op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Inkopen. Onder andere de volgende onderwerpen komen aan bod tijdens het webinar: Inbedden en borgen van MVI, actieplan MVI en impact maken met inkoop door sustainability.

 

Meer informatie

Voor informatie over deze webtool of het webinar, neem contact op met: René Gouwens en stuur een e-mail.