Nieuws

Vijf organisaties genomineerd voor Kroon op het Werk

Een jury onder voorzitterschap van Rudi Nieuwenhoven (oud-directeur sociale zaken VNO-NCW) heeft vijf organisaties genomineerd voor de Kroon op het Werkprijs 2009. Dit zijn:
* Agis Zorgverzekeringen - Amersfoort
* DSM Nederland BV - Geleen
* Textiel sorteerbedrijf Kringtex BV - Amersfoort
* Regionale Scholengemeenschap Enkhuizen
* Zorggroep Solis BV - Deventer
Deze vijf bedrijven zijn genomineerd omdat zij opvallen door de wijze waarop zij binnen hun organisatie vorm geven aan het beleid rondom preventie van verzuim en arbeidsongeschiktheid en de inzet waarmee zij werknemers met gezondheidsproblemen en handicaps in dienst nemen en houden. De jury merkt op dat de genomineerde organisaties niet alleen op dit gebied uitblinken, maar ook in het algemeen een erg sterk sociaal beleid voeren.
Tijdens het laatste jury-overleg op 28 mei a.s. bepaalt de jury wie de Kroon op het Werkprijs 2009 in ontvangst mag nemen. Voorafgaand aan dit overleg zal de jury de genomineerde organisaties persoonlijk bezoeken. De prijs is een initiatief van de Commissie het Werkend Perspectief en wordt door het Werkgeversforum Kroon op het Werk op 28 mei a.s. uitgereikt door juryvoorzitter Rudi Nieuwenhoven (voormalig directeur sociale zaken VNO-NCW) tijdens een feestelijke middag. De uitreiking staat in het teken van werkgevers met hart voor hun werknemers. Sprekers en workshops gaan in op betrokken leiderschap, samenwerking en motivatie, passie en verandermanagement.
De prijs werd eerder gewonnen door IBM Nederland (1996), Siers Groep – Oldenzaal (1997), Politiedistrict Marco Polo - Utrecht (1998), Ewals Cargo Care Transport - Venlo (1999), ROC Deltion College - Zwolle (2000), Triversum - Alkmaar (2001), Moonen Schilders (2002/2003), Otto BV – Tilburg (2004), Drukkerij Wedding – Harderwijk (2005), Waterlandziekenhuis – Purmerend (2006), Lavans – Helmond (2007), Fortis Bank Nederland NV (2008). De prijs bestaat uit een bronzen beeld van Theo Mackaay.