Nieuws

Scholengemeenschap wint Kroon op het Werkprijs

De Kroon op het Werkprijs 2009 is gewonnen door de regionale Scholengemeenschap Enkhuizen. Zij krijgt deze prijs omdat RSG-structuur, -cultuur en de fysieke omgeving, optimaal laat aansluiten. Medewerkers en management hebben een ondernemersgeest die is ingedaald in de gehele organisatie. Openheid en elkaar aanspreken op ieders verantwoordelijkheid kenschetsen de organisatie. De jury is van mening dat de resultaten en het beleid uitsteken boven de sector: RSG kiest voor vernieuwende wegen. Eigen initiatief en betrokkenheid zijn kernwaarden. Verzuim benadert RSG niet als medisch probleem maar vanuit een arbeidskundige visie. Opvallend is dat de organisatie nauwelijks tot geen psychisch verzuim kent en zich onderscheidt met een indrukwekkend laag ziekteverzuim.
De jury vindt RSG een schoolvoorbeeld voor de Kroon op het Werkprijs. Naast deze scholengemeenschap voor VMBO-T, HAVO en VWO waren ook genomineerd: Agis Zorgverzekeringen, DSM Nederland BV, Kringtex BV en Zorggroep Solis BV.
De Kroon op het Werkprijs is een landelijke werkgeversprijs die jaarlijks toegekend wordt aan een organisatie die opvalt door de wijze waarop zij vormgeeft aan gezondheidsmanagement, preventie van verzuim, arbeidsongeschiktheid en (re)integratie. De prijs is dit jaar voor de 13e keer uitgereikt en is een initiatief van het Werkgeversforum Kroon op het Werk.
De prijs werd eerder gewonnen door IBM Nederland (1996), Siers Groep – Oldenzaal (1997), Politiedistrict Marco Polo - Utrecht (1998), Ewals Cargo Care Transport - Venlo (1999), ROC Deltion College - Zwolle (2000), Triversum - Alkmaar (2001), Moonen Schilders (2002/2003), Otto BV – Tilburg (2004), Drukkerij Wedding – Harderwijk (2005), Waterlandziekenhuis – Purmerend (2006), Lavans – Helmond (2007) en Fortis Bank Nederland NV (2008).