Nieuws

Bureau Veritas introduceert Green Rating TM

Grote, veelal internationaal opererende onroerend goed organisaties – waaronder AEW Europe, AXA REIM en ING Real Estate – waren al lang op zoek naar een methodiek, waarmee investeerders onderscheid kunnen maken in hun beleggingskeuze in relatie tot duurzaamheid van bestaande gebouwen in hun portfolio. Tegen deze achtergrond en concrete behoefte uit de markt ontwikkelde Bureau Veritas in nauwe samenwerking met haar partners de Green Rating™-methodiek.
Green Rating™ is géén nieuw label maar een vergelijkingstool gericht op bestaande gebouwen. De methode stelt de intrinsieke kwaliteitsaspecten en verbetermogelijkheden met betrekking tot duurzaamheid centraal. Als zodanig kan de methodiek naast bekende labels als BREEAM en LEED en de EPC regelgeving worden toegepast als benchmark tool ongeacht de locatie. Eén van de grote voordelen van Green Rating ™ is dat het wereldwijd voor alle gebouwen kan worden aangewend en niet hoeft te worden aangepast aan lokale situaties.
De Green Rating™-methodiek stelt energieverbuik, CO2-uitstoot, waterverbruik, bereikbaarheid, gezondheid & welzijn en opslag en afvoer van afval centraal in een praktische en onafhankelijk uitgevoerde fysieke prestatiebeoordeling van bestaande gebouwen. De data die tijdens de assessments wordt verzameld wordt gearchiveerd bij het onafhankelijke en internationaal actieve IPD instituut.
Bureau Veritas was eerder nauw betrokken bij de ontwikkeling van de IPD Environment Code, een toonaangevende internationale richtlijn rondom duurzaamheid in relatie tot onroerend goed, die in samenwerking met ondermeer IPD (Investment Property Databank), Barclays en CBRE CB Richard Ellis tot stand is gekomen. Het merendeel van de parameters uit deze code zijn ook ondergebracht in de Green Rating™ methodiek.
Meer informatie over Green Rating™ en Bureau Veritas vindt u op www.bureauveritas.nl, en www.green-rating.com