Nieuws

Nederland blijft aantrekkelijk voor internationale congressen

In 2008 werden er 393 internationale non-corporate congressen in Nederland gehouden. Hiermee staat Nederland, net zoals vorig jaar, op de zesde plaats op de lijst van de Union of International Associations (UIA). Het marktaandeel ten opzichte van de ons omringende landen is echter licht gestegen van 21,9% naar 22,2%.
Uit het onlangs gepubliceerde rapport van the Union of International Associations blijkt dat Nederland haar internationale concurrentiepositie heeft weten te behouden als internationale congresbestemming. Nederland staat op de zesde plaats. De Verenigde Staten, Frankrijk en Singapore staan in de top 3, Duitsland staat op de vierde plaats en Italië en Spanje delen de vijfde plek.
‘Onze positie is hetzelfde gebleven maar het relatieve marktaandeel ten opzichte van de landen om ons heen is gestegen en dat is positief’, aldus Eric Bakermans, manager Marketing Meetings & Conventions van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC).
Een derde van het aantal buitenlandse bezoekers komt naar Nederland om een zakelijke reden. Twintig procent daarvan komt specifiek voor een congres of zakelijke bijeenkomst. De zakelijke markt is daarmee een belangrijke speler, ook vanwege het hoge bestedingspatroon van congresgangers.