Nieuws

Best Practice Awards voor Zorg, Welzijn en Wonen

De Best Practice Award 2009, de jaarlijkse prijs voor het beste initiatief in de sectoren zorg, welzijn en wonen is onlangs toegekend aan de combinatie Ontmoetingscentrum Prinsenhof – Gemeente Rotterdam & Transitieprogramma in de Langdurige Zorg. Zij werden door de deskundige jury gekozen uit zeventien genomineerde Best Practices.
Het winnende initiatief, van Ontmoetingscentrum Prinsenhof – Gemeente Rotterdam & Transitieprogramma in de Langdurige Zorg, betreft een vernieuwende aanpak voor de ontwikkeling van een maatschappelijke businesscase met behulp van een gedegen toolbox. Het is een voorbeeld van een breed samenwerkingsverband in een lokale omgeving dat ook echt al een aantal jaren staat en zich heeft bewezen. De maatschappelijke businesscase is een uitstekend middel om aan te tonen dat vergroting van participatie betrokkenheid van ouderen, voorkomen van eenzaamheid enzovoort, het waard zijn om in te investeren. De jury hoopt dat dergelijke initiatieven navolging krijgen.
De Best Practice Award 2009 werd aan deze Best Practice toegekend, omdat dit initiatief de koppeling van meer bedrijfsmatig werken en echte aandacht voor de cliënt, voor gezondheidswinst en participatie van de cliënt toont. De winnende Best Practice is een écht voorbeeld van een maatschappelijke businesscase.
De tweede plaats was voor Deli XL en het Deventer Ziekenhuis. Deze Best Practice betreft ontwikkeling van een ‘droom-serviceconcept’ waarbij er een inspirerende samenwerking is ontstaan tussen de instelling en de leverancier. Er is hier echt iets nieuws ontwikkeld.
Derde werd St. Brentano en Technology To Serve. Deze Best Practice betreft de ontwikkeling van een Elektronisch Cliënten Dossier (ECD) waarbij heel goed is aangesloten bij de praktijk en werkwijze van de instellingen.