Nieuws

&Samhoud ontvangt Moderne Man Prijs voor meest baanbrekende

Uit handen van minister Plasterk ontving organisatieadviesbureau &Samhoud eind juni de Moderne Man Prijs voor meest baanbrekende werkgever. De jury noemde &Samhoud een voorloper, een maatschappelijk fenomeen op het gebied van 'work-life balance'. Deze balans creëert betere medewerkers, betere partners en betere vaders. De succesvolle aanpak wordt bevestigd door de cijfers: &Samhoud ziet haar winst blijvend stijgen en het ziekteverzuim blijvend dalen.
De jury noemde &Samhoud verder de ultieme trendsetter en dé sleutel tot verandering op het gebied van emancipatie van vrouwen. Voor dat vraagstuk ligt namelijk een belangrijke rol voor mannen weggelegd. &Samhoud wordt gezien als de werkgever van de toekomst: een bedrijf dat haar winst ziet stijgen, het ziekteverzuim ziet dalen en gemotiveerd personeel heeft.
Salem Samhoud, oprichter van &Samhoud, legt uit waarin het geheim schuilt: ‘Een heldere visie en het dagelijks doorleven van die visie, leidt tot grote hoogten. Ons hoger doel luidt: “Together we'll build a brighter future”. Wij realiseren doorbraken door het inspireren en verbinden van mensen. Dat doen we op individueel niveau, in business en voor de maatschappij. Die drie kun je namelijk niet los zien van elkaar.’
Verbinding met jezelf is dus de kern van het succes van &Samhoud. Het bureau deed er onlangs een grootschalig onderzoek naar, in 14 landen onder 10.000 respondenten. Uit dat onderzoek blijkt dat sterk verbonden mensen gelukkiger en succesvoller zijn. De resultaten uit dit onderzoek zijn zo waardevol, dat &Samhoud een maatschappelijke beweging initieerde rondom verbinding: &intoconnection.
Op het moment dat de Moderne Man Prijs werd uitgereikt, beleefde &intoconnection de wereldwijde start van een vier jaar durend verbindingsoffensief. In 14 steden wereldwijd werden 10.000 blauwe ballen van verbinding uitgedeeld. Via www.intoconnection.com is te zien hoe die actie verliep. Op deze website kunnen mensen ook de verbindingsindex invullen, een goede start om vast te stellen in welke mate men is verbonden. Daarnaast bevat de website de onderzoeksresultaten en een tool waarmee men zelf een persoonlijke visie kan formuleren.