Nieuws

Hiemstra en De Vries wint ROA Impact Prijs 2009

De ROA Impact Prijs is gewonnen door het Utrechtse organisatieadviesbureau Hiemstra & De Vries. Dit bureau kwam in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid met aanbevelingen voor het verbeteren van schuldhulpsanering door gemeenten.
De ROA Impact Prijs is een initiatief van de Raad van Organisatie-Adviesbureaus (waarbij 25 bureaus met ruim 4500 organisatie-adviseurs zijn aangesloten). Het betreft een vakprijs voor organisatie-adviseurs en opdrachtgevers. De jury beoordeelde twintig inzendingen op hun maatschappelijke impact voor de welvaart en het welzijn in Nederland. Van de vijf genomineerde bureaus won Hiemstra & De Vries met een advies voor een betere schuldhulpverlening. De vakjury was bijzonder onder de indruk van dit project dat zich beweegt op het snijvlak van wetenschap en advies en tot daadwerkelijke veranderingen leidt.
Behalve Hiemstra & De Vries waren de bureaus BMC,  Squarewise, Van Vieren en Rijnconsult genomineerd. De in samenwerking met Management Team door de ROA georganiseerde publieksprijs ging ook naar Hiemstra & De Vries (2951 van de bijna 7500 uitgebrachte stemmen).