Nieuws

Kishore Mahbubani op Nyenrode

Op woensdag 7 oktober a.s. verwelkomen het Nyenrode Europe China Institute en MeetIn professor Kishore Mahbubani voor een thematisch seminar 'Globalization 3.0: Welcoming the East'. Professor Mahbubani is verbonden aan de Lee Kuan Yew School of Public Policy in Singapore. Hij wordt door Foreign Policy en Prospect magazine gezien als één van de 100 publieke intellectuelen in de wereld. In het seminar geeft Kishore Mahbubani zijn visie op Globalization 3.0. Het thema is in 2005 geïnitieerd door Thomas Friedman en betreft de verschuiving van de economische macht in de wereld.
Mahbubani's meest recente boek, 'The New Asian Hemisphere', heeft overal ter wereld tot intense discussies geleid.
‘De Aziaten zijn klaar om hun deel op te eisen van de wereldmacht, terwijl het Westen nog moet inzien dat de wereld verandert. Het Westen zou de transformatie van Azië moeten verwelkomen’, aldus Kishore Mahbubani.
In Nederland werd Mahbubani onder andere bekend door de VPRO-Tegenlicht uitzending 'De eeuw van Azië' en door een interview in het programma Buitenhof.
Deelnemers aan het seminar wordt inzicht gegeven in de visie van Kishore Mahbubani over hoe het Westen de transformatie van Azië moet verwelkomen. Zij krijgen uit eerste hand een unieke invalshoek op de toekomst van de wereldeconomie en Globalization 3.0. met ruime gelegenheid tot het stellen van vragen en entameren van een discussie.
Voor informatie: www.globalization30.com.