Nieuws

Extra cursus ISO 14001: opzetten/invoeren milieumanagementsystee

De cursus ISO 14001: opzetten en invoeren van een milieumanagementsysteem van 16 en 17 september jl. was al snel volgeboekt. Reden voor NEN een extra cursus in te plannen op 3 en 4 november a.s.
De overheid heeft als doelstelling om in 2010 voor 100% duurzaam in te kopen. Over een milieumanagementsysteem beschikken, conform ISO 14001, wordt daarom een pluspunt voor bedrijven die leveren aan de overheid. Daarnaast wordt in 'business-to-business'-relaties het hebben van een goed functionerend milieumanagementsysteem steeds vaker een randvoorwaarde bij het aangaan van een contract.
Aanvankelijk is het moeilijk te overzien wat er allemaal komt kijken bij de invoering van een milieumanagementsysteem. Wat voor bruikbare maatregelen zijn er al getroffen? Aan welke milieu-aspecten moet aandacht worden besteed? Welke wet- en regelgeving moet worden nageleefd? Hoe wordt hierover gecommuniceerd met de rest van de organisatie? Deze cursus geeft inzicht in het totale traject. De internationale norm ISO 14001:2004 voor milieumanagement dient daarbij als uitgangspunt.
Voor meer informatie over deze cursus kunt u contact opnemen met NEN-Cursussen, telefoon (015) 2 690 188 of e-mail cursussen@nen.nl. U kunt ook de website bezoeken: http://cursusiso14001.nen.nl.