Nieuws

AWVN-Innovatietrofee voor Ten Cate

Koninklijke Ten Cate nv (TenCate) is de derde kwartaalwinnaar van de AWVN-Innovatietrofee. Voorzitter Mees Hartvelt van werkgeversvereniging AWVN prijst het bedrijf voor de integrale aanpak van technische en sociale innovatie.


Dat TenCate in haar kernmarkten voorop loopt in product- en procesinnovatie was volgens de jury niet mogelijk zonder een aansprekende visie, ondernemerschap, een consistente uitvoering van de strategie en bijpassende kernwaarden: vooruitstrevend, kundig, vindingrijk en betrouwbaar. Deze kernwaarden van het bedrijf vinden dusdanig hun doorvertaling binnen de organisatie en het HR-beleid dat de AWVN-Innovatietrofee voor sociaal innovatief beleid ruimschoots verdiend is.


TenCate streeft een ethische en maatschappelijk verantwoorde werkwijze na en biedt medewerkers een veilige en inspirerende werkomgeving, waar ontplooiing wordt gestimuleerd. Innovatie zit – al meer dan 300 jaar – in het DNA van de onderneming en komt systematisch op de agenda. Bij de dagelijkse innovatiepraktijk hebben medewerkers een grote vrijheid en ruimte voor ondernemerschap. Sociale innovatie krijgt onder meer vorm in het TenCate People Program, dat opleidingen en trainingen biedt voor de verschillende medewerkers. Aansprekend daarin is het TenCate Active-programma, waarin jonge managers uit diverse internationale divisies van het bedrijf intensief samenwerken per continent. Hun opdracht is om binnen één jaar een nieuw, innovatief product op de markt te brengen.