Nieuws

DEKRA audit voor European Spas Association

DEKRA gaat in de toekomst audits uitvoeren voor het ResortEurope-keurmerk van de European Spas Association (ESPA). Het ESPA-keurmerk is inmiddels de belangrijkste certificering geworden voor spa- en wellnessdiensten in Europa en wordt al gehanteerd in twaalf landen. DEKRA heeft ervaring binnen en buiten Europa en gaat de audits uitvoeren voor de twee keurmerken van ResortEurope: ResortEurope med voor spa’s en ResortEurope wellness voor wellness-hotels. Dit zijn twee verschillende keurmerken van topkwaliteit in het internationale gezondheids- en wellness-toerisme.  

In 2006 werden uniforme criteria voor de beoordeling van spa- en wellnessfaciliteiten in Europa voor het eerst geïntroduceerd door de ESPA in de vorm van ResortEurope, waarmee transparantie werd aangebracht in een dynamisch groeiende markt. Hiervan profiteren zorgverzekeraars die spabehandelingen vergoeden, personen die op persoonlijke basis wellnessdiensten boeken en met name ook alle topaanbieders zelf die zichzelf op deze manier kunnen onderscheiden van het overige aanbod. 

Aan de hand van een lijst met meer dan 1000 testpunten toetst het ResortEurope-keurmerk uitgebreid op management, veiligheid, hygiëne, catering, hotelaccommodaties en service.