Nieuws

IBM best geleide bedrijf

IBM, General Mills en Procter & Gamble zijn de best geleide bedrijven ter wereld. Dat blijkt uit ‘s werelds meest uitgebreide leiderschapsstudie ‘Top Companies for Leaders 2011’ van Aon Hewitt, wereldwijd marktleider in human-resourcemanagement, consultancy en outsourcing. Aon Hewitt stelde de lijst op in samenwerking met The RBL Group en FORTUNE Magazine. 

Een vergelijking tussen de 25 geselecteerde ‘Global Top Companies for Leaders’ met meer dan 470 bedrijven overal ter wereld wijst uit dat bedrijfsstrategie en leiderschapsstrategie nauw met elkaar zijn verbonden. Er is een duidelijk verband  tussen het investeren in leiderschap en de financiële resultaten van een bedrijf.

‘De winnaars van dit jaar zijn door een panel van onafhankelijke deskundigen geselecteerd en gerangschikt, op basis van criteria als leiderschap in de praktijk, leiderschapscultuur, de financiële prestaties en de reputatie van het bedrijf,’ zegt Gordon Busch, Senior Consultant Talent en Reward bij Aon Hewitt. ‘Alle Global Top Companies hebben een duidelijke business case opgesteld, waarin het investeren in leiderschap strategisch verankerd is.’ Van de Top Companies zegt bijna 85% dat hun leiders kunnen uitleggen hoe de investering in leiderschap de financiële prestaties beïnvloedt, bij de andere onderzochte bedrijven is dat slechts 54%.

‘Sommige organisaties falen met effectieve leiders, maar met ineffectieve leiders falen alle organisaties,’ zegt Pete Sanborn, wereldwijd verantwoordelijk voor Talent en Reward bij Aon Hewitt. ‘Leiders creëren een visie en geven de toon aan. Sterke leiders zijn betrokken bij hun personeel. Organisaties kunnen een koers uitzetten en speciale processen en structuren formuleren die tot succes moeten leiden, maar als het management deze activiteiten niet actief ondersteunt of ze niet duidelijk onder woorden kan brengen, vinden ze geen gehoor, wat leidt tot een gebrek aan focus in de organisatie. Een allesomvattend programma voor leiderschap is een van de belangrijkste voorwaarden voor financieel succes.’

Dave Ulrich, partner van The RBL Group en hoogleraar aan de Ross School of Business van de University of Michigan voegt daaraan toe: ‘Leiderschap is niet meer alleen gericht op werknemers. Goede leiders maken ook de verwachtingen van hun klanten, investeerders en de gemeenschap waar. Wanneer de verwachtingen van de klant bepalend zijn voor het gedrag van leiders, ontstaat er duurzaam leiderschap.’