Nieuws

Wie verdient de titel Slimste organisatie van Nederland?

De verkiezing tot de Slimste organisatie van Nederland, de Dutch Business Intelligence Award, is in volle gang. Organisaties uit diverse branches dingen mee naar de trofee en titel. Hieronder bevinden zich een online bank, een hypotheekverstrekker, een duurzame plantenkwekerij, een landelijke bakkerijketen, een internationale handelsonderneming, een grote overheidsinstelling, een onderwijsinstelling, een zeer vooruitstrevend gezondheidszorgbedrijf, een consultancy en diverse bedrijven uit de Retail.
 
De diversiteit is groot en ze hebben één ding gemeen. Slimme organisaties analyseren en gebruiken hun informatie doelbewust en continu voor procesverbetering en innovatie. Ze weten hun zakelijke intelligentie met succes te verzilveren en behalen daardoor veel betere resultaten dan gisteren en nog belangrijker, hun concurrenten! Tot de eerdere winnaars behoren Albert Heijn, Walraven, Diakonessenhuis Utrecht en KPN Mobiel.

Organisaties kunnen zich tot en met 31 december 2011 inschrijven op de website www.slimsteorganisatie.nl. Hierna zal een vakjury onder leiding van prof. Hans Borgman zich over de inschrijvingen buigen en een oordeel vellen over welke bedrijven doorgaan naar de volgende ronde. De vijf slimste kandidaten gaan op 20 januari 2012 op auditie bij de voltallige vakjury om hun case toe te lichten.

De uitreiking van de Dutch Business Intelligence Award 2011 vindt plaats op 14 februari 2012 tijdens het Jaarcongres Information Management. Uit de vele deelnemende organisaties zullen op deze dag de drie genomineerden organisaties hun laatste wapens in de strijd gooien om de Award te winnen.

Het goede is de vijand van het geweldige. Bedrijven die echt slim zijn, dingen mee naar de titel ‘Slimste organisatie van Nederland’. De jury is streng maar rechtvaardig. Beoordeling vindt plaats op bijna tachtig criteria op het snijvlak van ‘information, intelligence en innovation’.

Meer informatie over de Award en het aanmeldingsproces vindt u op www.slimsteorganisatie.nl en www.biaward.nl.