Nieuws

Werkgever in mkb draagt werknemer op handen

Maar liefst 92% van de werkgevers is (zeer) tevreden over de inzet van hun werknemers. Ondernemers zijn positiever over het kabinet: het kabinet Rutte krijgt over 2011 een 6 op zijn kerstrapport, in 2010 was dit een 5,5. Verder blijken ondernemers geen felle tegenstanders van een afschaffing van de hypotheekrente, maar ze vrezen voor de gevolgen als dit niet op verantwoorde wijze gebeurt.
 
Dat zijn enkele opvallende uitkomsten van de jaarlijkse eindejaars-ondernemersenqu(ee)te van adviesbureau MKB Adviseurs en GIBO Groep / Flynth. GIBO Groep en Flynth vormen sinds hun fusie veruit de grootste accountantsorganisatie voor het midden- en kleinbedrijf van Nederland. De enqu(ee)te geeft een goede dwarsdoorsnede van ondernemend Nederland. Opvallend is dat in 2011 de MKB'er zijn prestaties ten opzichte van de concurrentie beter waardeert.

Ondernemers zijn net zo tevreden over de eigen financiële prestaties over 2011 als het jaar ervoor. Vier van de vijf mkb-ondernemers in Nederland geeft daaraan een 6 of hoger. Eén op de acht geeft aan dat de onderneming onvoldoende rendement heeft gedraaid. Opmerkelijk is dat het gemiddelde rapportcijfer over 2011 met een 6,58 nauwelijks de 6,56 op van 2010 ontloopt. Over de eigen prestaties ten opzichte van de concurrentie zijn ondernemers optimistischer en geven ze hun eigen bedrijf een 7,1.
Het personeel krijgt een dikke pluim. De werklust van werknemers in het mkb wordt beoordeeld met een 7,7 en ook over de vaardigheden van werknemers zijn de werkgevers met een 7,5 dik tevreden.