Nieuws

Bernard Wientjes daagt bedrijfsleven uit

Bernard Wientjes, voorzitter VNO-NCO Nederland daagt het Nederlands bedrijfsleven uit om zich aan te melden voor de Koning Willem I Prijs, dé nationale ondernemingsprijs van Nederland. ‘Ik weet dat Nederlandse ondernemers bescheiden zijn, maar nu moet u uit uw bescheidenheid treden!’, aldus Bernard Wientjes. Klik hier voor de videoboodschap van dhr. Wientjes.

Tot 31 januari 2012 kunnen ondernemingen zich kandidaat stellen om kans te maken op dé ondernemingsprijs van Nederland. Één prijs is bestemd voor het MKB en de ander voor grote ondernemingen met meer dan 250 medewerkers. De winnaars in 2010 waren Stage Entertainment (Grootbedrijf) Adams Musical Instruments (MKB). Voor meer informatie zie www.kw1prijs.nl.

De Koning Willem I Prijs wordt tweejaarlijks toegekend door de Koning Willem I Stichting, met actieve steun van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie. De Stichting is in 1958 in het leven geroepen door een aantal aan het bedrijfsleven gelieerde organisaties en De Nederlandsche Bank. Sinds 1958 kent de Stichting de prijs toe. Dit jaar konden bedrijven zich ook inschrijven voor de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap. De Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap is de natuurlijke opvolger van het Ei van Columbus.

De Stichting heeft als doelstelling de nationale economie van nieuwe impulsen te voorzien en daarmee het aanzien van het Nederlandse bedrijfsleven te vergroten. In het bestuur zijn o.a. vertegenwoordigd: De Nederlandsche Bank NV, Ministerie van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie, VNO-NCW, MKB-Nederland, NIVE, Nederlandse Maatschappij voor Nijverheid en Handel, Instituut Nederlandse Kwaliteit, TNO, Kamer van Koophandel Nederland en Koninklijk Instituut van Ingenieurs.