Nieuws

Coolblue winnaar Slimste Organisatie van Nederland 2012

Na een spannende eindpitch is internetretailer Coolblue vandaag door de vakjury uitgeroepen tot ‘Slimste Organisatie van Nederland 2012’. Zij kaapte de felbegeerde Dutch Business Intelligence Award 2012 weg voor de neus van thuiszorgorganisatie Buurtzorg Nederland en De Hypotheekshop, die respectievelijk de tweede en derde prijs wonnen. Daniël Bos, manager Business Intelligence en ‘onderdeel van Coolblue’, heeft de trofee met een in glas gegraveerde jagende uil in ontvangst mogen nemen en is bijzonder trots. Zijn eerste reactie: ‘Ik ben ongelofelijk blij en sprakeloos; een bevestiging van het werk wat we hebben verzet. Voor ons grote doel, klanten tevreden krijgen en houden, hebben we erkenning gekregen. Business Intelligence is daarbij een zeer belangrijk instrument. We zijn apetrots.’
De publieksprijs, een taart van 1m2 met daarop het logo van de Slimste Organisatie van Nederland, is naar Buurtzorg Nederland gegaan. Via de website www.slimsteorganisatie.nl ontving zij maar liefst 1.127 stemmen van de in totaal 2.027 uitgebrachte stemmen. In het juryrapport heeft de jury een uitgebreide verklaring gegeven voor de rangorde.
De verkiezing tot de ‘Slimste organisatie van Nederland’ met de daaraan gekoppelde Dutch Business Intelligence Award is haar zevende editie ingegaan. In de afgelopen jaren heeft het vakgebied Business Intelligence zich sterk ontwikkeld en wordt steeds vaker gezien als een uitermate krachtig instrument om onder andere blijvend concurrentievoordeel te bereiken. De drie finalisten voor de Dutch BI Award 2012 vormen hiervan een goed voorbeeld. Bijzonder aan de drie genomineerden is de zeer platte organisatiestructuur die het mogelijk maakt om snel en flexibel te sturen, vroegtijdig te anticiperen en snel te reageren op ideeën en signalen vanuit bedrijfsprocessen, medewerkers, management, klanten en omgeving. De genomineerden zijn daarmee exponenten van iets wat gezien zou kunnen worden als ‘intelligentie 2.0’, waarbij informatiegebruik, het delen van inzichten en zelfsturing op het laagste niveau in de organisatie zijn georganiseerd. Niet meer het handjevol managers mag sturen, maar iedereen die betrokken is.