Nieuws

Wiltec bekroond tot Best Managed Company 2012

Innovatief, slagvaardig, enthousiast en ondernemend; dat zijn eigenschappen waardoor de Wiltec Groep zich in 2012 tot de best geleide organisaties binnen het Nederlandse midden- en grootbedrijf mag rekenen. Dit blijkt uit het Best Managed Companies programma, dat Deloitte dit jaar voor de vijfde keer organiseert, in samenwerking met TiasNimbas Business School en VNO-NCW.

Maar liefst 152 Nederlandse bedrijven waren genomineerd om deel te nemen aan het Best Managed Companies programma. Tijdens een intensief voortraject beoordeelde Deloitte de strategie, de bedrijfsvoering en de resultaten van de bedrijven. Op basis daarvan mogen uiteindelijk 28 bedrijven de titel ‘Best Managed Company 2012’ voeren, waaronder de Wiltec Groep.

De Wiltec Groep streeft naar het leveren van een zo breed mogelijk productenpakket voor haar klanten, waarbij kwaliteit, specialisme en service altijd voorop staan. De organisatie heeft haar hoofdkantoor in het Brabantse Uden. Met 225 medewerkers en een jaaromzet (2011) van ruim 40 miljoen euro, richt het bedrijf zich op Spuitapparatuur, Spuitcabines en Luchtbehandeling, Filtermaterialen, Cabineproducten, Tapes, Persoonlijke Beschermingsmiddelen en Beroepskleding. Tot de Wiltec Groep behoren naast een vestiging in Spijkenisse, tevens de organisaties Delo BV (specialist in kantoorartikelen, -inrichting en -machines), Schoenenfabriek Neskrid BV (ontwikkeling en productie veiligheidsschoenen) en Ter Horst BV (specialist in perslucht en pneumatiek).
De directie van Wiltec is erg blij met deze erkenning en benadrukt dat dit een gezamenlijke prestatie is van alle medewerkers en het voltallige management van de organisatie. 'Het streven is nu om de ingezette groei voort te zetten en onszelf te blijven overtreffen als het gaat om klanttevredenheid, vernieuwende producten en onze service', aldus Wiltec.
 
Het programma richt zich op niet-beursgenoteerde Nederlandse ondernemingen met een omzet van minimaal 10 miljoen euro. Alle deelnemende organisaties uit het midden- en grootbedrijf zijn van december 2011 t/m mei 2012 door consultants van Deloitte geanalyseerd. In de beoordeling voor Best Managed Companies wordt gekeken naar omzetgroei, strategie- & beleidsvorming, organisatie & processen, besturing & beheersing, informatietechnologie en mensen & cultuur. Op basis van de uitkomsten nomineert een regionale jury circa 75 bedrijven. De landelijke jury bepaalt uiteindelijk welke ondernemingen een jaar lang de titel 'Best Managed Company' mogen voeren.