Nieuws

Geslaagde eerste vlucht Holland High Tech luchtballon

Secretaris-Generaal van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie Chris Buijink heeft donderdagavond de Holland High Tech luchtballon tijdens de Friese ballonfeesten in Joure officieel gedoopt tot door champagne over de mand te spuiten en een behouden vaart te wensen. Voordat een nieuwe luchtballon voor het eerst het luchtruim verkent, moet deze volgens traditie eerst gedoopt worden. Na de doop stapten de passagiers in de rieten mand onder de ballon en vlogen zij ruim een uur in de strak blauwe lucht over het Friese landschap, waarna ze een mooie landing maakten in een weiland in Schaarsterbrug. Onder de vlag ‘Holland High Tech’ hebben Nederlandse technologiebedrijven, bestuurders en kennisinstellingen zich verenigd om de Nederlandse High Tech sector voor het voetlicht te brengen in binnen- en buitenland. De luchtballon is een van de onderdelen van de promotie van de topsector. De ballonvaarten worden gefinancierd door het technologisch bedrijfsleven:NTS-Group, Frencken, Thales, Lenze, MTA en de TU/e. De TU/e is tevens eigenaar van de Holland High Tech luchtballon.

De passagiers van de ‘maiden journey’ waren: Chris Buijink (ministeri EL&I), Eppo Bruins (STW), Wim Saarloos (FOM), Jo van der Ham (TU Eindhoven), Debby Busker (Lenze) en Diana Vergeer (FME). Na de landing werden zij door Dirk Wendt, de piloot van de Holland High Tech ballon, traditioneel benoemd tot baron en barones van Joure tot Schaarsterbrug.

Met de branding ‘Holland High Tech – High Tech Solutions for Global Challenges’ wil de topsector High Tech wereldwijd herkenning en erkenning bewerkstelligen voor het feit dat Nederland het land is om High Tech producten, kennis en concepten te halen.Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen in de Topsector High Tech Systemen en Materialen (HTSM) onderscheiden zich door hun technologische excellentie en behoren in hun marktsegmenten tot de wereldtop. De eeuwenoude Nederlandse cultuur van vindingrijkheid, pragmatisme, ondernemerschap, openheid en de bereidheid tot samenwerking komt bij uitstek tot zijn recht in het high tech vakgebied. Met name deze eigenschappen maken Nederland de "place to be" voor oplossingen voor huidige maatschappelijke uitdagingen op het gebied van gezondheid, duurzame energie, mobiliteit, klimaat en veiligheid. De Nederlandse high tech sector biedt pragmatische geheeloplossingen voor technologische uitdagingen. Van systeemarchitectuur tot productie. Vaak ook in de cross over van technologieën. Bovendien is Nederland een aantrekkelijke vestigingsplaats voor High Tech bedrijven en biedt Nederland uitstekende kansen aan kenniswerkers en studenten in de technologie.

Voor meer informatie zie www.hollandhightech.nl